نخست وزیر چین در اجلاس سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آسه آن» همکاری تمام کشورهای عضو این اتحادیه با چین برای حفظ صلح و امنیت در دریای چین جنوبی را خواستار شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، «لی که چیانگ» بدون ذکر نام آمریکا در بروز تنش ها در منطقه دریای چین جنوبی، خواهان گسترش همکاری ها در این منطقه برای برقراری صلح و آرامش شد.

نخست وزیر چین در این نشست همچنین بر لزوم بر گسترش روابط و همکاری های تجاری اعضای «آسه آن» با پکن تاکید کرد.

حضور جنگنده ها و ناوهای نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی تنش ها میان حوزه این دریا را به ویژه در یکسال اخیر افزایش داده است.

دولت آمریکا که به بهانه تامین امنیت و حفظ آزادی کشتیرانی در دریای چین جنوبی، ضمن مداخله سیاسی در مناقشه در این دریا بین چین با برخی کشورها در مقاطعی هم برخی ناوهای خود را به این منطقه اعزام کرد، از همکاری و تعامل کشورهای دارای مناقشه با چین در دریای چین جنوبی خشنود نیست، زیرا کاهش درگیری های روانی و سیاسی پکن در این مناقشه موجب تقویت قدرت منطقه ای چین خواهد شد.

واکنش پکن به اقدامات تحریک‌آمیز واشنگتن در دریای چین‌جنوبی

دریای چین جنوبی بخشی از اقیانوس آرام، در فاصله‌ای از تنگه تایوان، شرق ویتنام، شمال‌ غربی فیلیپین تا مرزهای آبی اندونزی و سنگاپور است و به دلیل آنکه بخشی از جزایر مورد مناقشه‌ میان کشورهای شرق و جنوب ‌شرقی آسیا در این دریا قرار دارد، این منطقه به یکی از حساس ترین و مناقشه‌برانگیزترین نقاط دنیا تبدیل شده است.

آبراه کلیدی دریای جنوبی البته از مسیرهای مهم کشتیرانی به شمار می‌رود و گفته می‌شود که از نظر منابع طبیعی نیز بسیار غنی است و سالانه محموله هایی به ارزش ۵ هزار میلیارد دلار را از خود عبور می کند.

به جز چین؛ ویتنام، فیلیپین، مالزی و برونئی نیز بر کل و یا بخش‌هایی از جزایر موجود در این پهنه آبی ادعای مالکیت دارند.

آغاز سی‌و سومین اجلاس سران «آ. سه. آن»

سی و سومین اجلاس سالانه سران ۱۰ کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا «آسه آن» و هشت کشور شرکای آن از روز دوشنبه با شعار «تقویت تجارت آزاد» در سنگاپور آغاز شده و تا فردا پنج شنبه ادامه دارد.

مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام و تایلند اعضای دهگانه «آ سه آن» را تشکیل می دهند که از سال 1967 تشکیل شده است.

دراین اجلاس همچنین سران یا مقام های ارشد کشورهای عضو «آ سه آن» پلاس که شرکای گفت وگویی این اتحادیه هستند؛ نشست های مشترکی با اعضای آسه آن برگزار می کنند.

آمریکا، استرالیا، چین، نیوزیلند، ژاپن، کره جنوبی، هند و روسیه شرکای گفت وگویی آسه آن را تشکیل می دهند.

اجلاس کارشناسی آسه آن از روز 11 تا 13 نوامبر (19 تا 21 ابان) برگزار شد.

«آسه آن» اکنون بزرگترین بلوک اقتصادی در منطقه جنوب شرق آسیا و پنجمین قدرت اقتصادی در جهان است. 

116/110

بیشتر بخوانید:

توافق «آ.سه‌.آن» درباره دریای چین‌جنوبی؛ موفقیت برای پکن/ تحلیل

نشست وزرای خارجه «آ. سه .آن» در فیلیپین/تحلیل

اجلاس سران «آ.سه.آن» و تدابیر شدید امنیتی در سنگاپور