ایران پرس: همزمان با ادامه فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا بر ملت و دولت ونزوئلا، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور، گفت: "ملت در مقابل امپریالیسم ایستاد، مقاومت کرد و پیروز شد."

نیکلاس مادورو در گفت و گو با شبکه المیادین با اشاره به مقاومت ها در برابر اقدامات خصمانه اقتصادی آمریکا و متحدانش علیه ونزوئلا افزود: "کشور ما گام به گام، در حال پیشرفت واقعی در زمینه اقتصاد است."

اگرچه آمریکا سالهاست برای سلطه دوباره بر کشورهای آمریکای لاتین تلاش می کند، اما طی سال های اخیر، به طور ویژه بر روی موضوع سرنگونی دولت ونزوئلا متمرکز شده است. در این راستا، واشنگتن با هدف اعمال فشار اقتصادی، تحریم های مختلف و سنگینی را علیه کاراکاس به اجرا گذاشته است.

به موجب این تحریم ها، دولت آمریکا خرید نفت از شرکت ملی نفت ونزوئلا را ممنوع کرد و در صورتی که سایر کشورها و شرکت‌ های خارجی نیز برای مبادله نفت ونزوئلا از سیستم بانکی آمریکا استفاده کنند، مشمول جریمه و تحریم می شوند.

تشدید تحریم ها، تلاش برای کودتا و براندازی، تقویت مخالفان داخلی و در اختیار قرار دادن بودجه و امکانات به آنها، از جمله دیگر اقدامات آمریکا علیه دولت ونزوئلا بوده است.

حمایت آمریکا از سرکرده مخالفان ونزوئلا

اوج این تلاش ها، اعلام حمایت از «خوان گوایدو» سرکرده مخالفان ونزوئلا و معرفی وی به عنوان رئیس جمهوری این کشور در ژانویه 2019 بود. با این حال تاکنون تمامی سیاست های آمریکا برای سرنگونی دولت ونزوئلا با شکست رو به رو شده است.

پیروزی مادورو و حزب وی در انتخابات اخیر ونزوئلا و ادامه حمایت های مردمی از رئیس جمهوری ونزوئلا، به رغم همه تنگناهای اقتصادی، گواهی بر ناکارآمدی و شکست سیاست های فشار حداکثری واشنگتن بر ونزوئلا و مداخله جویی های این کشور است.

در واقع با وجود همه محدودیت ها، مقامات ونزوئلا با اتخاذ سیاست های جدید و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهایی همچون روسیه، چین و ایران تلاش کرده اند تا کمبودها را رفع کنند و به گشایش هایی در زمینه های مختلف دست یابند. 

با این حال، مقامات آمریکا به رغم شکست در طرح های خود علیه ونزوئلا، همچنان بر ادامه آنها اصرار می ورزند. این در حالی است که طی ماه های گذشته، پیروزی احزاب عدالت محور در برخی از کشورهای آمریکای لاتین، به ویژه پیروزی نامزد چپگرایان در انتخابات ریاست جمهوری شیلی، تلاش واشنگتن برای حفظ موقعیت مداخله جویانه در این منطقه را به چالش کشیده است. 

«عبدالحمید شهرابی» کارشناس و مؤلف کتاب «دموکراسی اصیل» در این زمینه می گوید: "دوران، دوران خیزش برده‌های نوین علیه برده‌داران حاکم بر نظام سلطه است و وقایع آمریکای لاتین هم در این چارچوب قابل ارزیابی است. دوره پیش رو را می‌ توان با جرئت و اطمینان، دوران رشد نیروهای مترقی، پیوند این نیروها و گسترش اتحاد نیروهای ضدامپریالیستی دید."

به نظر می رسد، اکنون ونزوئلا و دیگر کشورهای تحت فشار آمریکا در منطقه آمریکای لاتین قادر خواهند بود با اتحاد و تقویت همکاری های منطقه ای و بین المللی، مشکلات خود را پشت سر بگذارند.

همین موضوع هم موجب شده است تا نیکلاس مادورو چشم انداز روشن تری را پیشروی ملت ونزوئلا به تصویر بکشد.  

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

مادورو در المیادین: شیفته آیت‌الله خامنه‌ای هستم؛ بزودی به ایران می‌روم