از سوی دیگر بحران پناهجویان که آن هم به دلیل اقدامات غربی ها در حمایت از همین گروه های تروریستی به وجود آمده، باعث تشدید فعالیت احزاب و گروه های راست گرای افراطی و خشونت گرایان نژادپرست در غرب شده و زمینه فشار بیشتر به مسلمانان و تبلیغات ضد اسلامی را فراهم کرده است.
با گسترش اسلام هراسی و دامن زدن به پدیده تنفر از مسلمانان، شاهد افزایش خشونت و حملات تروریستی علیه مسلمانان هستیم که آخرین مورد آن در نیوزیلند رخ داد که یکی از آرام ترین کشورهای غربی محسوب می شود.
در این حمله تروریستی که یکی از افراد مهاجم آن را به صورت زنده در صفحه فیسبوک خود پخش میکرد، براثر تیراندازی به نمازگزاران در دو مسجد شهر "کرایست چرچ" دست کم 50 تن کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
عامل اصلی این حمله تروریستی، "برنتون ترنت" Brenton Trent اهل استرالیا و 28 ساله بود که پیش تر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در کشورهای اروپایی و غربی ابراز خشم کرده بود.
تصویری که در رسانهها منتشر شد نشان میداد که او نام مهاجمان مسلحی را که در سالهای گذشته، مهاجران و مسلمانان را در کشورهایی همچون سوئد و کانادا هدف حمله قرار بودند، روی سلاح خود حکاکی کرده بود.
این مساله واکنش "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل را برانگیخته است. گوترش بعد ازظهر جمعه 22 مارس و یک هفته پس از حمله تروریستی نیوزیلند، به مرکز اسلامی در نیویورک رفت و با نمازگزاران آنجا دیدار و گفت وگو کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: در گرداگرد جهان، رشد تنفر مسلمان ستیزانه و اظهارات نفرت آور و متعصبانه را شاهد بوده ایم. ما همواره درباره این خطر هشدار داده ایم.
گوترش در عین حال بر نقش انکار نشدنی رسانه ها در این زمینه صحه نهاد. گوترش با اشاره به گسترش برخی رفتارها، نمادها یا کلماتی همچون نئونازی تاکید کرد: این سرطان در حال گسترش است و این وظیفه ما است که راهی برای درمان آن بیابیم.
وی به استناد تحقیقات دانشگاه ایالت جورجیا که گفته می شود پوشش خبری حملاتی که ادعای دخالت مسلمانان در آن وجود دارد 537 درصد بیش از دیگران است، اظهار کرد: ما به هر قیمتی نیاز داریم که از این نوع تبعیض جلوگیری کنیم.
دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: باید علیه تمام اشکال خشونت اقدام کنیم؛ حال می خواهد این خشونت متوجه مساجد باشد یا کنیسه ها، کلیساها یا هرجای دیگر. مردم در همه جا باید اجازه داشته باشند در نهایت صلح به اعمال دینی خود بپردازند.
سیاست های اسلام ستیزانه ترامپ
موضع گیری دبیرکل سازمان ملل، کاملا برخلاف موضع "دونالد ترامپ" رئیس جمهور جنجالی آمریکا درباره اسلام و مسلمانان است که در دوره زمامداری خود با اظهارات و اقداماتش به گسترش نژادپرستی و راست گرایی افراطی به ویژه اسلام ستیزی دامن زده و عملا خشونت علیه مسلمانان را ترویج کرده است.
"دانیل بنجامین" کارشناس سیاسی آمریکایی در این زمینه گفت: ترامپ بیشتر از آن که به مقابله با تروریسم کمک کند، در راستای گسترش فعالیت تروریست ها عمل کرده است."
رویکرد و اقدامات اسلام ستیزانه ترامپ نگرانی ها را درباره افزایش اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در آمریکا و دیگر کشورهای غربی، به شدت افزایش داده است. ترامپ و برخی مقامات غربی بارها تلاش کرده اند تا اسلام و تروریسم را به یکدیگر پیوند بزنند و بدین ترتیب ذهنیتی منفی علیه مسلمانان به ویژه مسلمانان ساکن غرب به وجود آورند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
116/117
بیشتر بخوانید:
گوترش: همه جهان باید در مقابل اسلام ستیزی متحد شوند
حمله اسلام ستیزان به ۴ مسجد در بریتانیا+ ویدئو
بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری اسلامی درباره حمله تروریستی نیوزیلند