سیدرضی عمادی- یکی از محورهای مهم مصاحبه سید حسن نصرالله این بود که در مقایسه با سال 2000 اسرائیل ضعیف تر و حزب الله لبنان قوی تر شده است.
نشانه های متعددی در این خصوص وجود دارد؛
- نخستین نشانه جنگ سال 2006 اسرائیل با حزب الله لبنان است که نقطه عطفی در تحولات منطقه غرب آسیا بود چرا که قدرت موشکی و اطلاعاتی حزب الله را نشان داد و افسانه شکست ناپذیری ارتش اسرائیل رسما در یک جنگ، آن هم جنگ با یک گروه عربی نه یک کشور، شکسته شد.
- دومین نشانه این است که اسرائیل از سال 2006 تا کنون در هیچ جنگی با حزب الله لبنان وارد نشده است زیرا به خوبی می داند که اگر جنگی آغاز کند، پایان آن جنگ در اختیار خودش نخواهد بود.
به تعبیر سید حسن نصرالله روحیه مبارزه با اسرائیل همچنان موجود و پابرجاست، در حالی که اسرائیل روحیه لازم را برای جنگ با حزب الله لبنان ندارد.
- سومین نشانه این است که حزب الله لبنان به لحاظ قابلیت های نظامی رشد قابل ملاحظه ای داشته است. سید حسن نصرالله نیز در این خصوص گفت:
"حزب الله هم اکنون توانایی هایی در تجهیزات و تعداد نیروها دارد که قبل از سال ۲۰۰۰ نداشت و این مسئله ای است که متفکران و تحلیلگران رژیم صهیونیستی بدان اشاره کرده و معترف اند."
- چهارمین نشانه نیز این است که محور مقاومت در منطقه، امروز به حزب الله لبنان محدود نمی شود بلکه گروههای مقاومت تکثیر شده اند. در عین حال، موقعیت در فلسطین نیز مانند سال 2000 نیست.
سید حسن نصرالله در این خصوص می گوید:
"مقاومت امروز در لبنان، فلسطین و غزه در حال تقویت است؛ مثلا غزهای که از سال ۲۰۰۰ اشغال بود، امروز آزاد شده و گروههای فلسطینی در این منطقه توانایی موشکیای دارند که همه شهرهای فلسطین اشغالی را میتواند، زیر آتش خود قرار دهد."
محور دیگر در مصاحبه سید حسن نصرالله تاکید بر نژادپرست بودن اسرائیل است.
بدون تردید، رژیم صهیونیستی سمبل و نماد نژادپرستی در جهان است زیرا نه تنها به برابری انسان ها هیچ اعتقادی ندارد بلکه صریحاً بر برتر بودن قوم یهود تاکید دارد و یهودی سازی قدس و دیگر مناطق اشغالی را نیز بر اساس همین تفکر نژادپرستانه پیگیری می کند.
بر این اساس، دبیر کل حزب الله لبنان معتقد است که: "رژیم اسرائیل دولت یهودی و دینی نیست و نمی تواند دولتی که قتل ها و کشتارها را در سابقه خود دارد، دولت دینی باشد."
محور سوم در گفت و گوی دبیرکل حزب الله لبنان، پرداختن به علل حضور نظامی آمریکا در منطقه است. آمریکا حضور گسترده نظامی در منطقه دارد و حتی در مقابل تمایل مردم کشورها از جمله عراق برای خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان مقاومت می کند.
تحلیلگران علل مختلفی در خصوص چرایی حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا مطرح می کنند، اما یکی از مهمترین علل را دفاع از رژیم صهیونیستی می دانند.
سید حسن نصرالله به این موضوع از زاویه ای دیگر می نگرد و معتقد است که تقویت موقعیت و جایگاه مقاومت در منطقه غرب آسیا، تضعیف و نگرانی رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی وابسته را در پی داشته است.
به همین دلیل آمریکا در تلاش است از طریق حضور نظامی در منطقه، امنیت رژیم اسرائیل و کشورهای وابسته را تامین کند.
محور بعدی مصاحبه سید حسن نصرالله مربوط به راهبرد اسرائیل در سوریه بود.
اسرائیل طی 9 سال گذشته سعی کرد از تحولات سوریه به دور بماند، به این امید که قدرت های غربی با کمک گروههای تروریستی توان سرنگونی نظام سوریه را دارند.
با این حال، نظام سوریه در پرتو حضور سازنده گروههای مقاومت و حمایت های ایران و روسیه سرنگون نشد و امروز گروههای تروریستی با وجود کارشکنی قدرت های خارجی در آستانه شکست کامل قرار دارند.
راهبرد اسرائیل نیز در چنین شرایطی دچار تغییر شده و از طریق حملات مکرر تلاش دارد مانع تثبیت ایران و حزب الله در لبنان شود.
سید حسن نصرالله در این خصوص نیز عنوان می کند که اسرائیل با وجود حملات علیه سوریه، سعی می کند کسی از نیروهای حزب الله کشته نشود زیرا از واکنش حزب الله کاملاً هراس دارد و هر جنگی به زایل شدن این رژیم می انجامد.
بیشتر بخوانید:
سید حسن نصرالله: با صبر میتوان بر کرونا و دشمن صهیونیستی پیروز شویم
سید حسن نصرالله: رژیم صهیونیستی نگران است بیش از 80 سال عمر نکند
سید حسن نصرالله: آمریکا در مقابله با ویروس کرونا ناتوان است