ایران پرس: «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری ایران بامداد امروز (دوشنبه) در سیزدهمین سفر دیپلماتیک خود به ونزوئلا رفت.

سید ابراهیم رئیسی پس از ونزوئلا به دو کشور کوبا و نیکاراگوئه نیز سفر خواهد کرد.

سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا یک سال پس از سفر «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور به تهران انجام شد. مادورو ژوئن سال گذشته به تهران سفر و با مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفت وگو کرد.

سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین و به طور خاص ونزوئلا از اهمیت زیادی برخوردار است. این سفر بیانگر باور جدی رئیس دولت سیزدهم ایران به توسعه روابط با کشورهای همسو است.

توسعه روابط با کشورهای همسایه، مسلمان، منطقه و همسو مهم‌ترین راهبرد سیاست خارجی دولت سیدابراهیم رئیسی است و ونزوئلا نیز از جمله کشورهای همسو با جمهور اسلامی ایران است.

ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران با سیاست‌های خصمانه ایالات متحده مواجه هستند و در سال‌های اخیر برای خنثی‌سازی این سیاست تلاش‌های هماهنگی انجام دادند.

«سارا فلاحی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت سفر رئیسی به ونزوئلا گفت: "ونزوئلا از کشورهایی است که به دلیل مقاومت مقابل زیاده‌خواهی آمریکا اشتراکات زیادی با ایران دارد و حیاط خلوت آمریکا تعریف می‌شود و جمهوری اسلامی ایران باید روابط خود با این کشورها تقویت کند."

علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در سال‌های اخیر گام‌های زیادی برای توسعه روابط اقتصادی برداشته‌اند. همان‌گونه که جمهوری اسلامی ایران بخشی از نیازهای اقتصادی ونزوئلا را رفع می‌کند کاراکاس نیز از قابلیت‌های اقتصادی زیادی برخوردار است که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از آن استفاده کند.

در همین حال، هر دو کشور در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت و بزرگ‌ترین دارندگان ذخایر اثبات شده نفتی هستند و همکاری آنها در حوزه انرژی می‌تواند توسعه یابد.

در سفر سال گذشته مادورو به تهران، نفتکش 113 هزار تنی ساخته شده توسط مهندسان و صنایع کشتی‌سازی ایران به ونزوئلا تحویل شد که نمونه‌ای از ظرفیت‌ها و توانمندی بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی بود.

افزایش تعامل و ارتباط ایران با سایر کشورها 

موضوع مهم دیگر این است که سفر سیدابراهیم رئیسی به ونزوئلا سیزدهمین سفر خارجی وی در کمتر از دو سال ریاست جمهوری است.

این سفرهای دیپلماتیک و به خصوص سفر به آمریکا لاتین بیانگر این است که از یک سو ایران به‌رغم شرایط تحریمی با بسیاری از کشورها تعامل و ارتباط دارد و توانسته است حصار محدودیت‌های اعمالی را بشکند و به شکل عادی با بسیاری از کشورها ارتباط برقرار کند و از سوی دیگر بیانگر حرکت کشورهای همسو در جهت مقابله با ساختار تک قطبی جهانی و ایجاد بلوک‌های جدید قدرت در جهان است.

نکته پایانی اینکه؛ سفر سید ابراهیم رئیسی به ونزوئلا با هدف پیگیری توافقات گذشته نیز انجام می‌شود. در سفر سال گذشته مادورو به تهران، طرفین توافقنامه همکاری 20 ساله را امضا کردند.

پس از امضای این توافق، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استقبال از امضای سند همکاری 20 ساله بین ایران و ونزوئلا گفتند: "لازمه همکاری‌های بلندمدت پیگیری توافقات و به سرانجام رساندن آنها است."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117