به گزارش ایران پرس، کاپوتو در مورد تهدید حمله آمریکا و متحدانش به سوریه در پی اتهام حمله شیمیایی دولت دمشق به شهر دوما گفت، در ماه مارس که مدتی در سوریه بودم توانستم تازه ترین تحولات جنگ سوریه را از نزدیک دنبال کنم.
سه هفته پیش در دمشق بودم و در کنفرانس مطبوعاتی وزارت دفاع سوریه با حضور ژنرال های روسیه و سوریه شرکت کردم. سه هفته پیش، سخنرانانِ این رویداد مطبوعاتی هشدار دادند که رسانه های غربی با حمایت رسانه های منطقه ای، کمپین رسانه ای را در ارتباط با حمله شیمیایی راه می اندازند.
در حال حاضر شاهد وقوع این پیش بینی هستیم، واقعا کمپینی رسانه ای در مورد ادعای حمله شیمیایی (در دوما علیه دولت سوریه) به راه افتاده است.
این تحلیلگر سیاسی افزود، رسانه های غربی بدون ارائه هیچ مدرکی در مورد این حمله، مطلب می نویسند؛ تنها کسانی که مدرک دارند پرسنل نظامی هستند که در دوما بوده اند، یعنی نیروهای روسیه و سوریه. آنها تنها کسانی هستند که حق دارند درباره شواهد سخن بگویند. شاهد بودیم چگونه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکایی ها مانع انجام تحقیق مستقلی شدند که سفیر روسیه پیشنهاد داده بود.
آمریکایی ها مانع تحقیق شدند، زیرا میدانند برخلاف آنها، روسها میتوانند مدرکی غیرقابل انکار (در رد ادعاهای مطرح شده) ارائه دهند.
کاپوتو تصریح کرد، همه به خوبی می دانند که چنین کمپین های رسانه ای در مورد حملات شیمیایی، همواره در زمانهای خاصی اتفاق می افتد.
برای مثال، اکنون زمانی است که (بشار) اسد، رئیس جمهور سوریه با حمایت ایرانیان، روس ها و حزب الله، کنترل 90 درصد از خاک سوریه را در دست گرفته است. در چنین شرایطی چه دلیلی دارد اسد به سلاح های شیمیایی روی آورد و باعث این موج حملات غرب علیه خود شود؟
این تحلیلگر ایتالیایی در مورد تهدید ترامپ به حمله نظامی به سوریه افزود، با وجود ترامپ، ما در یک دوره دگرگونی تاریخی از نظر سیاست و رسانه ها به سر می بریم. او رئیس جمهوری است که می تواند ظرف یک ساعت، توییت های متعددی را که در تضاد با هم هستند، منتشر کند.
دولت او به وضوح دچار انشقاق شده است: یکی از طرفها نومحافظه کارانی هستند که خواهان جنگ در سوریه هستند زیرا این جنگ را باخته اند. هدف آنها بازگرداندن نظم قدیم به خاورمیانه است. آنها تنها از طریق اقدامات تهاجمی می توانند خود را بر سر میز مذاکره در موضعی قویتر قرار دهند.
کاپوتو گفت، بازی ترامپ مشخص نیست، بدیهی است که او می خواهد در دولتش سردرگمی ایجاد کند تا از فشارهای نظامی -صنعتی (ائتلاف نظامیان و اسلحه سازان) علیه خود بکاهد.
چند ماه پیش شاهد بودیم که در مورد کره شمالی چه وضعی پیش آمد. در آن زمان بحث درگیری نظامی پیش آمد، اما در نهایت این اتفاق نیافتاد و برعکس، اکنون این ایده وجود دارد که کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) و ترامپ دیدار کنند.
همچنین لازم به ذکر است که بر خلاف موارد گذشته، سوریه دارای سیستم دفاع هوایی و موشکی بسیار پیشرفته است؛ نباید سیستم های (دفاعی) روسیه در سوریه را فراموش کرد. به طور خلاصه، وضعیت بسیار دشوار است و می تواند منجر به بحران حتی جدی تر شود.
بررسی احتمال مشارکت نظامی ایتالیا در سوریه
کاپوتو در مورد مشارکت احتمالی ایتالیا در حمله به سوریه نیز گفت، با وجود محدودیتها، ایتالیا از سطحی از استقلال سیاسی برخوردار است که با این واقعیت مرتبط است که ما قدرتی فوق العاده با حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل نیستیم.
این تحلیلگر ایتالیایی تصریح کرد، لازم به ذکر است که در حمله به لیبی، ایتالیا در ابتدا مخالف این تجاوز بود، اما زمانی که (ناتو) تهدید کرد که دفاتر شرکت نفتی ایتالیایی اِنی را در خاک لیبی بمباران می کند، رم نیز مجبور شد در این حمله همراهی کند.
113/116
مترجم: علی مولوی
بیشتر بخوانید:
زمینه سازی برای حمله مجدد امریکا به سوریه / تحلیل
سوءاستفاده امریکا از حمله شیمیایی تروریستها در سوریه
تاکید مسکو بر لزوم انصراف امریکا از طرح حمله به سوریه