کریس یانسن، تحلیلگر سیاسی از بلژیک در گفت و گو با رادیو انگلیسی ایران پرس گفت: قدرت و جاذبه اخلاقی و معنوی «آیت الله خامنه ای» تنها محدود به ملت، کشور و یا موجودیت سیاسی خاصی نیست بلکه ایشان با عبور از مرز های سرزمینی، مذهبی و فرهنگی و نیز سیاسی،  نمونه ای برای کل بشریت هستند.

به عنوان سوال نخست بفرمایید که به نظر شما چه ویژگی حضرت «آیت الله خامنه ای» رهبر معظم ایران باعث شده که میلیون ها ایرانی و غیر ایرانی مجذوب شخصیت ایشان به عنوان یک شخصیت معنوی شوند؟

برای فهم این موضوع که چرا میلیون ها نفر در سراسر جهان ایشان را تحسین کرده و از ایشان پیروی می کنند باید بدانیم که رفتار و منش آیت الله خامنه ای و همین طور هدایت و رهبری ایشان در واقع الگویی است نه تنها برای مسلمانان بلکه برای تمامی افراد فارغ از دین و مذهب آنها، چرا که رهنمود های ایشان با نوع بشر سروکار دارد.

ارزش های انسانی و اخلاقی که ایشان به ما می آموزند ریشه در ارزش های اسلامی  دارد و همانطور که می دانیم اسلام دین صلح و عدالت اجتماعی است. از آن گذشته، ارزش های اسلامی و بنیان های اخلاقی که منجر به تشکیل جامعه ای عادل می شوند، میان فرهنگی و میان مذهبی هستند و محدود به مرزهای جغرافیایی نمی شود.

این موضوع به خوبی نشان می دهد که چرا میلیون ها نفر در تمامی دنیا مجذوب آیت الله خامنه ای شده و به دیده تحسین به ایشان می نگرند. یک نوع هماهنگی کامل میان قابلیت های رهبری و جاذبه اخلاقی ایشان از یک سو و فهم و درک عمیق ایشان از پایه های عدالت اجتماعی وجود دارد که همگی بیانگر قدرت درک و منش و اخلاق ایشان بر اساس آموزه ها و قوانین اسلام بوده که رهنمود های بدیعی را برای تشکیل و ساخت یک جامعه عدالت محور عاری از ظلم - چه از لحاظ سیاسی چه اجتماعی و چه اقتصادی -  پیش روی قرار می دهد. اگر قرار باشد که این آموزه ها و قوانین اسلامی ابزار لازم برای تغییر و اصلاح را در اختیار ما قرار دهد، این رهبری آیت الله خامنه ای است که با رفتار  و منش مثال زدنی خود به ما می آموزد که چگونه راهکارهای الهی را مورد استفاده قرار دهیم. 

مهم ترین دستاورد انقلاب ایران را چه می دانید؟

برای دانستن مهم ترین دستاورد های انقلاب ایران باید در ابتدا از مقدمات آن که منجر به انقلاب شد بدانیم. مردم ایران تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی، تحت ظلم و زور سیاسی و تنگنای اقتصادی به سر می بردند که در نتیجه دیکتاتوری مطلق شاه و حلقه کوچکی از عناصر سیاسی و اقتصادی که آن ها نیز مورد حمایت امپریالیسم آمریکا بودند اداره می شد تا مردم ایران را از حقوق انسانی  خود و دستیابی و استفاده از منابع معدنی آنها محروم کنند. تا پیش از سال 1979 مردم ایران در جامعه ای زندگی می کردند که در آن برده اطرافیان شاه و امپریالیسم آمریکا بودند. به دلیل تبلیغات منفی غرب، بسیاری از مردم کشورهای غربی بدون اینکه دانش کافی از حقایق ایران در آن زمان داشته باشند تصورشان از آن کشوری دموکراتیک و مدرن بود. متاسفانه، این تلقی از ایران توسط دستگاه تبلیغاتی آمریکا و هالیوود خلق شده و توسط جنگ روانی از طریق تشکیلات تخصص یافته در سازمان سیا و با بودجه هنگفتی تولید و مورد استفاده قرار می گرفت. 

همینطور پس از انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از فیلم های آمریکایی، ایرانیان را افرادی تندرو و یاغی به تصویر کشیدند. دروغی به این بزرگی و تبلیغات منفی کثیف تا ده ها سال ذهن غربی ها را مسموم می کرد و هر تلاشی که بر اساس حقیقت برای پاک کردن این تصویر اشتباه صورت می گرفت محکوم به سرکوب بود.

دوم اینکه بسیاری از مردم غرب درباره اسلام دچار سردرگمی هستند که این به دلیل نداشتن دانش کافی درباره این دین است و همانطور که گفتم به دلیل تبلیغات منفی ظالمانه غرب، بسیاری از مردم تفکرات تکفیری و وهابی را آموزه های اسلام می دانند. قدرت های سیاسی غربی که به دنبال یک دشمن مشترک برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست های اقتصادی و اجتماعی خود هستند، از ابزار رسانه جمعی برای گسترش تصویر وهابی گری و تکفیر به عنوان تفکرات اسلامی استفاده می کنند.

این قدرت های غربی حتی از به کارگیری سخیف ترین دروغ ها برای حمله به اسلام ابایی ندارند و علیرغم این حقیقت که ایران هیچگاه به کشوری دیگر یا مردمان آن تعرض و تجاوزی نکرده است جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی برای خود می پندارند. این ایران بوده است که از سال 1979و پس از رهایی از طاغوت، به عنوان نمونه ای برای دیگر مردم مظلوم جهان برای در دست گرفتن سرنوشت خود ظاهر شد و این دلیل اصلی و واقعی رویکرد خصومت آمیز غرب نسبت به ایران پس از انقلاب اسلامی است.

به اعتقاد من بزرگترین دستاورد انقلاب ایران آزادی بوده است. آزادی از ظلم، طاغوت و استعمار نو و آزادی انتخاب یک جامعه بر اساس ارزش های دینی، اجتماعی و سیاسی آن که توسط افراد آن جامعه انتخاب شده باشد و نیز استقلال از دخالتهای خارجی و حق تعیین سرنوشت خود که همه اینها در شعار «نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی» خلاصه شده است.118/111