در سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که جمعه شب برگزار شد، شش نامزد ، آقایان (مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی،علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف) برنامههای خود را در حوزه زنان، فرهنگ و هنر ارائه کردند.
در برنامه پنج ساله هفتم توسعه ایران؛ هدف گذاری شده برای اعتلای فرهنگ عمومی، ارتقای هویت ملی، روحیه مقاومت و تحکیم سبک زندگی اسلامی- ایرانی، ضمن افزایش ۲۵نرخ رشد متوسط مؤسسات فرهنگی و هنری، باید هر سال ۲۰ فیلم سینمایی فاخر هم تولید شود. نامزدها در این مرحله از مناظره،برنامههای اجرایی خود را برای پیادهسازی این موضوع ارائه کردند.
در این مناظره، مصطفی پورمحمدی وزیر سابق کشور گفت که در سیاست فرهنگی، روش غیر مستقیم و پشتیبان را دنبال خواهم کرد و محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی هم گفت، رفع موانع فعالیت هنرمندان و حمایت دولت از تولیدات هنری در اولویت برنامه هایش خواهد بود.
مسعود پزشکیان نماینده مجلس نیز تصریح کرد برای تولیدات فرهنگی، باید نقشه کلان داشت زیرا دشمن بدنبال ایجاد موانع در زمینه های فرهنگی و هنری ایران است و پس از وی سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تاریخ و تمدن کهن ایران گفت که دولت تحت امر وی برای پیشبرد اهداف فرهنگی از افراد خبره این بخش کمک خواهد گرفت.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هم با تشریح برنامه های فرهنگی خود گفت: فرهنگ ما مورد هجمه دشمنان است و تلاش خواهیم کرد تا جاده ابریشم فرهنگی را راه اندازی کنیم.
علیرضا زاکانی شهردار تهران هم گفت که در دولت وی موضوع حمایت از هنرمندان و صندوق اعتباری هنر دنبال خواهد شد. در این مناظره، هر شش نامزد بر اهمیت نقش زنان در پیشبرد اهداف جامعه و حمایت دولت از این قشر تاکید کردند.
قرار است ۲مناظره انتخاباتی باقیمانده بین ۶ نامزد در روزهای دوشنبه ۴ تیر با موضوع سیاسی و روز سهشنبه ۵ تیر با موضوع اقتصادی برگزار شود.
انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران به دلیل شهادت ماه گذشته سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور فقید و جمعی از همراهان در سانحه بالگرد در شمال غرب ایران، روز جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار می شود.
به همین دلیل پس از احراز صلاحیت نامزدها از سوی شورای نگهبان، تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ خرداد ماه آغاز شده است.
بخشی از برنامه های تبلیغاتی نامزدها حضور در مناظره های تلویزیونی است که با همکاری رسانه ملی تدارک یافته است. بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما، حدود نیمی از مخاطبان پس از برگزاری مناظره ها، شناخت بهتری از نامزدها پیدا کرده اند.این نظرسنجی نشان میدهد پس از مناظره ها، نسبت کسانی که برای انتخاب نامزد مورد نظر خود تردید داشتند حدود ۲ درصد کاهش یافته است.
نگاهی به اسامی شش نامزد تایید صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نشان می دهد که این افراد از طیف ها و جناح های مختلف سیاسی هستند. علاوه بر این هریک از نامزدها، دارای سالها تجربه در بخش های مهم اجرایی کشور هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری پس از احراز صلاحیت نامزدها و پیش از برگزاری فعالیت های تبلیغاتی آنها تصریح کردند که در رقابتهای انتخاباتی، اخلاق باید سرلوحه نامزدها قرارگیرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی پیشتر و درآستانه هر انتخاباتی، با توصیه به نامزدها، آنها را از تبدیل کردن انتخابات به «صحنه جنگ قدرت و برخوردهای اهانتآمیز» مشابه آنچه در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی معمول و مایه آبروریزی آنهاست، بر حذر داشته اند.
انتظار می رود مردم ایران جمعه 8 تیر با حضور گسترده پای صندوق های رای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن قدردانی از خدمات دولت سیزدهم، حمایت و پشتیبانی خود را از دولت جدید برآمده از رای خود را اعلام خواهند کرد.
نویسنده: محمدی
بیشتر بخوانید:
مناظره سوم و نقطه نظر کاندیداها در حوزه سینما و تولیدات فرهنگی
نقد سخنان نامزدها از سوی یکدیگر در سومین مناظره تلویزیونی
ادامه سومین مناظره تلویزیونی با موضوع حکمرانی در فضای مجازی
بررسی موضوعات فرهنگی، محور سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری