در همین حال سفارت چین در لندن هم سفر شماری از نمایندگان انگلیسی به جزیره تایوان را محکوم کرد و آن را دخالت اشکار در امور داخلی چین خواند که پیام اشتباهی به نیروهای جداییطلب تایوان میفرستد.
در سالهای اخیر بخصوص پس از دوره ریاست جمهوری « دونالد ترامپ »در آمریکا و سفر نانسی پلوسی رییس پیشین مجلس نمایندگان این کشور به تایوان در اوایل ماه اوت ۲۰۲۲، تنشها در این منطقه تشدید کرده است .به موازات افزایش فشارهای سیاسی و نظامی امریکا به چین سفر مقامات کشورهای غربی نیز به جزیره تایوان افرایش چشمگیری یافته است. در واقع مساله تایوان و حمایت از جریان استقلال طلبی این جزیره همواره یکی از اهرمهای فشار غرب بخصوص امریکا بر دولت پکن بوده است.
سفر اخیر مقامات و نمایندگان المان و انگلیس به تایوان تلاش غرب برای نمایش به اصطلاح اتحاد در برابر چین
سفر اخیر مقامات و نمایندگان المان و انگلیس به تایوان تلاش غرب برای نمایش به اصطلاح اتحاد در برابر چین است.پکن، جزیره تایوان را بخش لاینفک خاک خود می داند و با هر اقدامی در جهت جدا شدن این جزیره از چین به شدت مخالف است.
«لی مینگ» ، کارشناس مسایل نظامی در تایوان در مورد برنامه های غرب برای این جزیره و واکنش چین معتقد است:" غرب با فشارهای سیاسی و امنیتی خود دو رویکرد را از سوی چین در مورد تایوان انتظار دارد اولین رویکرد یک رویکرد اجباری است که در آن چین تایوان را محاصره کرده و تحت فشار قرار میدهد. دومین رویکرد، یک تهاجم تمامعیار است. از دیدگاه غرب چین در صورت اجرای رویکرد اول همان عواقب بینالمللی را متحمل خواهد شد که برای تهاجم آشکار متحمل میشود و این هدف آمریکا است"
در همین حال «لی هایدونگ »استاد انستیتوی روابط بینالملل دانشگاه روابط خارجی چین هم براین باور است :"هم جمهوریخواهان و هم دموکراتهای آمریکا سعی کردهاند از مسئله تایوان برای مهار چین استفاده کنند و اکنون دولت آمریکا، قصد دارد کمکهای نظامی بیشتری به جزیره تایوان ارائه کند که می تواند پیامدهاز غیر قابل پیش بینی داشته باشد"
شبیه سازی مساله تایوان وجنگ اوکراین و زمینه سازی چین برای جنگ با تایوان
آنچه که اخیر بخصوص پس از بحران اوکراین در محافل سیاسی و اندیشکده های غربی بخصوص آمریکا مطرح است شبیه سازی مساله تایوان وجنگ اوکراین است تا چین را به دام جنگ تایوان بکشاند.در همین راستا تحلیلگران نظامی و سیاست خارجی در مرکز «امنیت آمریکای نوین» یا CNAS با شبیهسازی موقعیتها و احتمالات رفتاری چین در مقابل تایوان، تئوری «قورباغه سمی» را مطرح کردند که بر اساس ان، اگر چین خواهان حمله به تایوان و ملحق کردن آن به خاک خود باشد، باید از جزایر کوچک تایوان در دریای چین جنوبی شروع کند؛ ۲ جزیرهای که فعلا در اختیار تایوان است اما نقشی حیاتی برای تامین منافع چین در این منطقه دارد. در شبیهسازی انجام شده، چنین فرض شده است که چین برای حمله به تایوان ابتدا از یکی از جزایر این منطقه با عنوان «دونگشا» عملیات خود را آغاز میکند.
این بدان معنا است که غرب بخصوص امریکا با سناریو سازی های مختلف در مورد تایوان در حال لبربز کردن صبر چین هستند تا آنرا به ورطه جنگ تایوان بکشانند و یا همچنان دولت پکن را بیش از پیش درگیر مساله تایوان کنند که ناگزیر بخش مهمی از انرژی و توان خود را معطوف به حمایت از وحدت سرزمینی و دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود کند. به همین دلیل هنری کسینجر کارشناس روابط بین الملل در آمریکا بارها به دولت این کشور در مورد نادیده گرفتن پیامدهای اعمال فشار مضاعف بر پکن بخصوص در مورد تایوان هشدار داده است.
نویسنده : مجید وقاری
113
بیشتر بخوانید:
محکومیت سفر نمایندگان بریتانیا به تایوان از سوی چین