ایران پرس: سوبرهمانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند ، بریکس BRICS را ساختاری غیرقابل جایگزین و ستونی اصلی در سیاست جهانی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه هند امروز (شنبه - 3 ژوئن) در توییتی نوشت:"پیام اصلاحاتی که بریکس مظهر آن است باید در دنیای چندجانبه‌گرایی نفوذ کند".کارشناسان ، توئیت اخیر وزیر امور خارجه هند را بسیار معنادار و حائز اهمیت تلقی می کنند. تاکید بر چند جانبه گرایی در توئیت وزیر امور خارجه هند نشان می دهد که سیاست های آمریکا بسیاری از کشورهای جهان را در تنگنا قرار داده و مشکلات مضاعفی برای بسیاری از کشورهای جهان از جمله هند ایجاد کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی هند در عین حال ، در بخش دیگری از توئیت خود ، هدف اعضای بریکس و دوستان این تشکیلات را ایجاد معماری بین‌المللی عادلانه‌تر ، فراگیرتر و بازتر با توسعه پایدار خواند و افزود: "ایجاد زنجیره‌های تامین انعطاف‌پذیر و قابل اعتماد برای اطمینان از این که هیچ‌کس پشت سر نمی‌ماند ، یک موضوع محوری است".

بریکس، گروهی متشکل از کشورها به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهور

بریکس در حقیقت نام گروهی از کشورها به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو یعنی برزیل ، روسیه ، هند ، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. مشابه همه پیمان ها و ائتلاف های اقتصادی ، بریکس نیز واجد سیاست های خاص خود در حوزه تجارت ، سرمایه گذاری ، شرکت های خرد ، کوچک و متوسط ، تأمین مالی ، تغییرات اقلیمی ، انرژی ، توسعه زیرساخت، امنیت غذایی و در نهایت توسعه انسانی است.

با توجه به اهمیت برگزاری نشست های بریکس ، کشورهایی نیز به عنوان دوستان این تشکیلات و کشورهایی که خواستار پیوستن به این گروه از کشورها هستند به عنوان دوستان بریکس معرفی می شوند و هر از گاهی با حضور و مشارکت اعضای اصلی ، نشست هایی در زمینه راهکارهای اقتصادی ارائه می کنند. یکی از مهمترین راهکارهای اعضای اصلی و دوستان بریکس ، حذف دلار از معاملات بین المللی است.

در همین ارتباط ، "جیم اونیل" مدیر سابق دارایی‌های بانک آمریکایی "گلدمن ساکس" و کارشناس برجسته اقتصادی ، گفته است: "گروه بریکس توان شکستن سلطه دلار در بازار جهانی را دارد". این کارشناس برجسته اقتصادی معتقد است: "سلطه دلار به عنوان ارز مسلط بر بازار جهانی در سایه اجرای برخی اقدامات معین از سوی کشورهای گروه برکس به مرور زمان امکان تغییر دارد".

بررسی تاثیرات اقتصادی تحریم‌های بین‌المللی یک جانبه در نشست بریکس

ناگفته نماند که نشست دوستان بریکس روز جمعه (2 ژوئن) با حضور وزرای خارجه کشورهای بریکس و ۱۲ کشور علاقمند به پیوستن به این گروه شامل ایران ، مصر ، عربستان ، امارات ، آرژانتین ، بنگلادش ، ونزوئلا ، گابن ، جمهوری دموکراتیک کنگو ، اندونزی ، کومور و کوبا ، در کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار شد. در این نشست ، موضوعاتی از جمله مسائل منطقه‌ای و جهانی ، حفاظت از چندجانبه‌گرایی ، توسعه پایدار ، تاثیرات اقتصادی تحریم‌های بین‌المللی یک جانبه ‌، مبارزه با تروریسم ، مورد بررسی و بررسی اعضا قرار گرفت.

"حسین امیرعبداللهیان" وزیر امور خارجه ایران در نشست کیپ تاون در سخنانی بار دیگر بر پیوستن ایران به بریکس تاکید کرد و گفت: "با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک و ظرفیت‌های ایران ، اعضای اصلی بریکس از پیوستن تهران به این تشکیلات مهم بین المللی استقبال می کنند".

بدیهی است که با پیوستن ایران به گروه بین المللی بریکس ، این گروه می تواند نقش موثرتری در سطح منطقه و جهان ایفا کند. در حقیقت ، پیوستن ایران به بریکس ، زمینه های فعال سازی اعضای این گروه را بیش از پیش فراهم می کند. زیرا نقش برجسته جغرافیایی و ژئوپلتیکی ایران به دیگر کشورهای عضو گروه بریکس امکان تسهیلات و خدمات مختلفی را می دهد که مورد نیاز این کشورها است. در عین حال ، ایران ، روسیه ، چین و اندونزی از جمله کشورهای جهان هستند که با سلطه دلار مخالفت کرده و خواستار معاملات بر اساس ارزی غیر از دلار آمریکا هستند. بدیهی است که حضور پرقدرت ایران در بریکس می تواند این کشورها را هر چه سریعتر از سلطه دلار نجات دهد.

نویسنده: محمد علی طالبی

113

بیشتر بخوانید:

امیرعبداللهیان: اعضای بریکس علاقه مند به روابط اقتصادی نیرومندتر با ایران هستند

دیدار امیرعبداللهیان با لاوروف در حاشیه نشست دوستان بریکس