ایران پرس- پس از اقدام رژیم صهیونیستی برای اخراج گروهی از ناظران بین المللی از شهر «الخلیل» در کرانه باختری رود اردن، کویت از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست در این باره جلسه فوق العاده تشکیل دهد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل چند روز پیش با تمدید دوره مأموریت هیات نظارت موقت سازمان ملل متحد در شهر الخلیل، مخالفت کرد.

پس از کشتار 30 نمازگزار فلسطینی در مسجد ابراهیمی شهر الخلیل در سال 1994، توسط یک افراطی صهیونیست به نام «باروخ گلدشتاین»، ناظران بین المللی موسوم به «تیف» در شهر الخلیل مستقر شدند.

وظیفه ناظران بین المللی تهیه گزارش موارد نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی در الخلیل است. 

القدس العربی نوشت: "هیات بین المللی سازمان ملل در شهر الخلیل به وظیفه خود در قبال حمایت از فلسطینی ها عمل کرده است و از اینرو ادامه حضور این نیروها ضروری است و جامعه جهانی باید دست به کار شوند و اجازه ندهند کشتار گلدشتاین تکرار شود."

نقش افشاگرایانه حافظان صلح سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

به این ترتیب رژیم صهیونیستی با فضاسازی های مختلف از جمله روند سازش و کارشکنی در مسیر فعالیت ناظران بین المللی و مخالفت با ادامه و یا گسترش فعالیتهای آنان در مناطق فلسطینی راه را برای تداوم جنایت خود و تشدید آن علیه فلسطینی ها فراهم کرده است.

در فضای متشنج و خشنی که اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی حاکم کرده است، ناظران بین المللی و حافظان صلح سازمان ملل نقش افشاگرانه ای را در قبال جنایات اسرائیل ایفا می کنند.

به نظر می رسد، نخستین علت تصمیم نتانیاهو گزارش طولانی است که هیات ناظران بین المللی در الخلیل تدوین کرده است و بیش از چهل هزار مورد از موارد نقض تعهد طرف اسرائیلی را به ثبت رساند.

این هیات همچنین ادعاهای شهرک نشینان صهیونیست درباره داشتن اسناد ملکی مربوط به سال 1929 در قبال بخش هایی از زمین های الخلیل را بررسی کرد و این ادعا ها را باطل دانست.

علاوه بر این، گزارش این هیات همچنین شهرک سازی در الخلیل را براساس حقوق بین الملل غیر قانونی اعلام کرد. بر این اساس به نظر می رسد، تصمیم نتانیاهو برای تمدید نکردن ماموریت ناظران بین المللی در الخلیل، مجازاتی برای آنها به خاطر تهیه همین گزارش های افشاگرانه است. 

نتانیاهو همچنین درصدد است نظر راستگرایان افراطی، گروههای فشار طرفدار شهرکسازی و شهرک نشینانی که از ابتدا مخالف فعالیت این هیات بودند به ویژه در شهر الخلیل را جلب کند.

با توجه به نزدیک بودن زمان برگزاری انتخابات پیش از موعد پارلمانی اسرائیل و مشکلات قضایی نتانیاهو با پلیس اسرائیل بر سر پرونده های فسادی عدیده اش واضح است که تحرکات نتانیاهو در این شرایط بیش از پیش جنبه سیاسی فرصت طلبانه دارد.

در چنین فضایی قابل پیش بینی بوده است که نتانیاهو هر صدایی را که می تواند اقدامات اشغالگرانه و شهرک سازیها را فاش سازد، خاموش کند و همه پیمانها و قطعنامه های بین المللی را نقض کند.

رژیم صهیونیستی از بیم افشای بیش از پیش جنایاتش که رسیدگی بین المللی به جنایاتش را در پی خواهد داشت همواره در مسیر فعالیتهای نیروها و فرستادگان سازمان ملل و سایر مجامع بین المللی  کارشکنی می نماید و با زدن اتهاماتی  از شروع و یا ادامه فعالیت های آنان ممانعت می کند.

چنین رفتاری ماهیت ضد صلح و ناقض حقوق بین الملل رژیم صهیونیستی را بیش پیش نمایان کرده است و برخورد جدی جامعه جهانی بویژه سازمان ملل را با این رژیم که صلح و ثبات بین المللی را با مخاطرات جدی مواجه کرده است، ضروری کرده است.

نویسنده: بیژن نجفی

116/118

بیشتر بخوانید:

نگرانی نروژ از اخراج نیروهای بین المللی توسط اسرائیل

شهرک سازی جدید رژیم صهیونیستی در «الخلیل»/ هشدار درباره جنایات اسرائیل

گزارش: تجمع نمازگزاران فلسطینی در الخلیل با شعار «با نمازت پایداری کن»