تحلیل؛

ایران پرس: در تداوم بحران داخلی در سرزمین های اشغالی، معترضان علیه کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.

تظاهرات دوشنبه شب، (17 ژوئن) در سرزمین‌های اشغالی علیه نتانیاهو به خشونت کشیده شد و نیروهای پلیس تل آویو به معترضان یورش بردند. پلیس رژیم صهیونیستی همچنین هشت تن از معترضان را بازداشت کرد. 

مقامات رژیم صهیونیستی با گسترده خواندن این تظاهرات، شمار معترضان علیه دولت نتانیاهو در نزدیکی ساختمان کنست را بیش از ۱۵۰ هزار نفر تخمین زدند. این دومین تظاهرات در سرزمین های اشغالی علیه نتانیاهو و کابینه وی در ۱۲ ساعت گذشته است. تظاهرکنندگان همچنین برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین‌های اشغالی را خواستار شدند.

بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی تشدید شده است به گونه ای که شورای جنگ این رژیم در روزهای اخیر  منحل شد. درپی درخواست  " ایتمار بن گویر" عضو افراطی کابینه نتانیاهو و وزیر امنیت داخلی  برای عضویت در شورای جنگی، نخست وزیر این رژیم انحلال این شورا را به وزرای کابینه اعلام کرد. کابینه جنگی رژیم صهیونیستی پس از آن منحل شد که بنی گانتس  و گادی آیزنکوت از اعضای کابینه جنگ  در اعتراض به عملکرد نتانیاهو به طور رسمی استعفای خود را اعلام کردند  و خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شدند.  

انحلال کابینه جنگ، در شرایطی  صورت گرفت که احزاب مخالف رژیم صهیونیستی این اقدام را ناکافی دانستند و خواستار انحلال کل کابینه شدند.  «یائیر لاپید» رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی انحلال کابینه جنگ را از سوی نتانیاهو ناکافی دانست و گفت باید کل کابینه منحل شود.

پیامدهای عملیات گروههای مبارز فلسطینی "طوفان الاقصی"،  بیش از پیش شرایط بحرانی رژیم صهیونیستی را آشکار کرد. روند تحولات داخلی  در سرزمین های اشغالی حاکی از شکاف روز افزون بین کابینه نتانیاهو، احزاب مخالف و معترضین است. ناتوانی نتانیاهو  برای حل بحران اقتصادی که پس از جنگ غزه تشدید شد و آشکار شدن وعده های دروغ او برای شکست دادن  گروههای مقاومت فلسطینی و بازگرداندن اسرای صهیونیست اختلافات در کابینه را تشدید کرد و نارضایتی ها در سرزمین های اشغالی نیز گسترش پیدا کرد. 

تحولات روزهای اخیر در جنگ غزه و اثرگذاری گروههای مقاومت فلسطینی،  آشکار کرد که رژیم صهیونیستی از نظر امنیتی و نظامی بشدت آسیب پذیر است و بازیگر اصلی تحولات منطقه گروههای مقاومت هستند.  

شکاف و اختلاف نظر بین مقامات صهیونیست، به نوعی زمینه سازی برای فروپاشی سیاسی در تل آویو و سرزمین های اشغالی است. جناح های سیاسی در تل آویو که تشکیل دهنده کابینه نتانیاهو هستند درمورد ادامه جنگ غزه و مذاکرات آتش بس با حماس به نتیجه نرسیده اند و خروج از کابینه و فروپاشی کابینه جنگ نمادی از بحران سیاسی فزاینده در سرزمین های اشغالی است. 

رژیم صهیونیستی، با وجود حمایت های آمریکا و غرب  نیز نتوانسته است برای بحران های داخلی به نتیجه ای برسد و جنگ غزه  سرزمین های اشغالی را به شکل بی سابقه ای در وضعیت فروپاشی قرار داده است.

درخواست اپوزیسیون، برای برگزاری انتخابات نیز پیامدی از تداوم بحران سیاسی در تل آویو و سرزمین های اشغالی است. با توجه به پایان کار کابینه جنگ  برگزاری انتخابات زودهنگام  محتمل بنظر می رسد اما این انتخابات نیز وضعیت بحرانی در سرزمین های اشغالی را تغییر نخواهد داد. 

نویسنده: شاه ابراهیم