ایران پرس - «هانس پیتر دوسکوسی»، ( Hans peter Doskocil ) وزیر دفاع اتریش در واکنش به دستگیری یک مظنون ترور در وین هشدار داد که امنیت مطلق وجود ندارد و ترور به اروپا رسیده است.

پیش تر، ولگانگ سوبوتکا (Wolgang Sobotka)، وزیر کشور اتریش از بازداشت یک مظنون ترور خبر داد و گفت  بازداشت این مظنون ترور نشان می دهد که در اتریش و در تمام اروپا باید همواره انتظار یک حمله تروریستی را داشت. 

به دنبال حمله تروریستی نوامبر 2016 در پاریس، برخی شواهد حاکی از آن بود که شماری از عوامل این حمله با مدارک جعلی به اتریش رفته‌ بودند.

 شهروند اتریشی مظنون به ترور، یک ماه پس از حمله تروریستی به بازار کریسمس در شهر برلین آلمان  که به کشته شدن 12 نفر انجامید، بازداشت شد. در پی حملات تروریستی در پاریس و برلین، نگرانی ها در کشورهای اروپایی از تکرار این حملات افزایش یافته است.

این نگرانی ها از آنجا اهمیت یافته است که با آغاز ناآرامی های سوریه در سال 2011، تعداد قابل توجهی از اتباع کشورهای غربی به سوریه رفتند و با پیوستن به گروه های تروریستی، ابعاد درگیری ها در این کشور را گسترش داده اند و در بازگشت به کشورشان نیز خطرساز شده اند.

کشورهای اروپایی از افردی که از صحنه ناآرامی های سوریه به کشورهایشان بازمی گردند به شدت نگرانند. وزیر خارجه اتریش که کشورش از اول ژانویه 2017 ریاست سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده دارد، اخیرا با افشاگری درباره تروریست پروری کشورهای غربی عضو «سازمان امنیت و همکاری اروپا» گفت، ده هزار نفر از تروریستهای عضو داعش و دیگر گروههای تروریستی، تبعه کشورهای عضو این سازمان هستند.

  سباستین کورتس افزود، از این تعداد هم سیصد نفر از اتریش هستند و آنها پس از بازگشت از جنگ های خاورمیانه می توانند خطر جدی برای کشورهایشان باشند.

ترس از این گرانی موجب شده است تا وزیر امور خارجه اتریش مانند بسیاری از مقامات کشورهای اروپایی اعلام کند مبارزه با تروریسم اولویت اصلی این کشور در دوران ریاست سازمان امنیت و همکاری اروپا خواهد بود.­ 

 پس از وقوع حملات تروریستی مختلف در اروپا ، برخی محافل سیاسی تلاش می کنند به اسلام هراسی و مخالفت بیشتر با پذیرش پناهجویان دامن بزنند و از موضوع اصلی ، یعنی مبارزه با تروریسم غفلت می کنند.

در حالی که تروریسم دین ندارد ، سوء استفاده کنندگان از دین و مذهب ، جوانان غربی را گمراه می کنند و آنها به دام تروریست ها می افتند .

اگر اولویت، مبارزه با تروریسم است ، موفقیت در این مسیر با همکاری جدی همه کشورها از جمله غربی ها حاصل می شود زیرا سیاست دوگانه غرب در مبارزه با تروریسم، سبب شد تهدیدهای تروریستی به شهرهای اروپایی هم سرایت کند.

به عنوان نمونه، برخی مقامات اروپایی از جمله اتریش به این مسئله اشاره می کنند که زمان آن است برای مبارزه با داعش، ارتباط بیشتری با دمشق برقرار شود ولی در مقام عمل اقدامی انجام نمی دهند.

دولت اسد بخشی از راه حل بحران سوریه است و امنیت اروپا با حمایت از دولت سوریه و نابودی تروریست ها محقق خواهد شد.113/112