«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه رسما تعطیلی دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) را اعلام کرد. «جان بولتون» گفت تا زمانی که فلسطینیها به پای میز مذاکره با اسرائیل حاضر نشوند، دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در آمریکا بازگشایی نخواهد شد.
تصمیم آمریکا در بستن دفتر ساف در واشنگتن و نیز مخالفت با هرگونه تحقیقی درباره جنایات رژیم صهیونیستی در چارچوب سیاستهای ضد فلسطینی ترامپ اتخاذ شده است.
سیاستهایی که پیشتر به انتقال سفارت آمریکا به قدس و همچنین شناسایی این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و قطع کمکهای آمریکا به فلسطینیها و آنروا منجر شد.
تصمیم آمریکا مبنی بر بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن به منظور گسترش دامنه فشارها به فلسطینیها در عرصه دیپلماتیک جهت بازداشتن آنها از هرگونه مقاومتی در برابر طرح توطئهآمیز آمریکا موسوم به معاملهقرن و بازداشتن آنها از هرگونه پیگرد بینالمللی رژیم جنایتکار صهیونیستی است.
هدف دیگر اقدامات آمریکا، تحت فشار قراردادن فلسطینیها جهت کشاندن مجدد آنان به پای میز مذاکرات سازش و گرفتن حداکثر امتیاز از آنان در قالب طرح موسوم به معاملهقرن است.
«باپتیست فالوز»، کارشناس مسائل بینالمللی شبکه فرانس 24 گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با بستن دفتر نمایندگی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در واشنگتن و نیز با قطع کمک به فلسطینیها میخواهد آنان را به پای میز مذاکره بکشاند.
واقعیت این است که از زمان شناسایی بیتالمقدس از طرف آمریکا به عنوان پایتخت اسرائل، فلسطینیها اصلا تمایل ندارند با ترامپ و دولت وی گفت وگو کنند. آنها حتی به «مایک پنس» معاون اول رئیس جمهور آمریکا وقتی در سفر دورهای خاورمیانه (غرب آسیا) بود بی محلی کردند و پروندههایی را نیز در دیوان بینالمللی کیفری علیه اسرائیل طرح کردند.
تحولات فلسطین و بستنن دفاتر «ساف» در آمریکا بیانگرآن است که مقامات واشنگتن حاضر به تحمل هیچ فعالیتی از جانب فلسطینیها حتی در سطح تشکیلات خودگردان فلسطینی نیستند.
برخورد آمریکا با دفتر «ساف» در آمریکا نشان از شکست کامل روند سازش است و بیانگر آن است که فلسطینیها از طریق روند سازش به آرمان فلسطین دست نخواهند یافت و تنها راه نیل به آرمان فلسطین تکیه بر مقاومت فلسطینیهاست.
با تکیه بر همین مقاومت بودهاست که جهانیان درسالهای اخیر شاهد ارتقاء موقعیت فلسطینیان در سازمان ملل و عضویت در نهادهای مختلف این سازمان از جمله دادگاه لاهه بودهاست که این موضوع امکان طرح شکایت از جنایات رژیم صهیونیستی را در عرصه بینالمللی فراهم کردهاست.
گسترش نمایندگیهای فلسطین در اقصی نقاط جهان که هم اکنون بیش از 100 نمایندگی در کشورهای مختلف جهان را شامل میشود و این روند لحظه به لحظه روبه افزایش است از دستاوردهای مقاومت مردم فلسطین در عرصه دیپلماتیک در دهههای گذشته و بویژه در سالهای اخیر محسوب میشود.
درچنین شرایطی بازنگری تشکیلات خودگران فلسطینی در روندهای سازشکارانه در برابر رژیم صهیونیستی و همراه شدن با مقاومت مردم فلسطین ضمن تقویت موضع فلسطینیها در ناکام گذاشتن توطئههای آمریکا بویژه معامله قرن زمینه را برای تحقق آرمان فلسطین با محوریت تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس فراهم خواهد کرد. 118/120
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
ریاض المالکی: آمریکا حافظ منافع اسرائیل است
واکنش حماس به تصمیم آمریکا مبنی بر تعطیلی دفتر «ساف» در واشنگتن