به گزارش ایران پرس؛ «محمد حسینی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بر اساس مقررات صندوق بین المللی پول، درخواست تسهیلات از این صندوق برای اعضا محفوظ است و آمریکا و سایر کشورها نمی توانند در این روند کارشکنی کنند.
حسینی با اشاره به جریان داشتن درخواست ایران از صندوق بینالمللی پول تصریح کرد: اگر صندوق بینالمللی پول با سیاست های آمریکا همسو شود و با پرداخت وام به ایران موافقت نکند، جمهوری اسلامی میتواند پرداخت های خود به این صندوق در سال های گذشته را که به عنوان حق عضویت واریز کرده است، باز پس بگیرد.
«کریستالینا گئورگیوا» Kristalina Georgieva رئیس صندوق بینالمللی پول همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان اعلام کرد: این صندوق یک بسته وام اضطراری 50 میلیارد دلاری برای کشورهایی که بیشترین درگیری را با ویروس کرونا دارند، تخصیص داده است.
نزدیک به 80 کشور عضو صندوق بینالمللی پول از جمله ایران برای استفاده از این وام اعلام نیاز کردند.
درخواست وام 5 میلیارد دلاری ایران از این صندوق، ششم مارس با امضاء «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی خطاب به رئیس صندوق بینالمللی پول ارسال شد، اما در جریان بررسی درخواست کشورها، «مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن با درخواست جمهوری اسلامی مخالفت است و در صورت لزوم از حق وتوی خود در این مورد استفاده میکند.118
بیشتر بخوانید:
مقابله با کرونا؛ چالش های نبردی جهانی برای نجات جان انسانها/تحلیل