در ادامه اعتراضات مردمی سودانی‌ها به سیاستهای دولت، کمیته معلمان سودان بار دیگر از ادامه اعتصاب عمومی در این کشور خبر داد.

به گزارش پارس‌تودی، کمیته معلمان سودانی و سندیکای مشاغل سودان روز گذشته (یکشنبه) در ادامه اعتراضات مسالمت‌آمیز ضد دولتی  بار دیگر برای اعتصاب عمومی فراخوان دادند.

همزمان با این فراخوان درگیری بین پلیس با تظاهر کنندگان در سودان، یکشنبه  نیز ادامه داشت.

پلیس سودان روز یکشنبه به سمت تظاهرکنندگان مخالف دولت که برای تظاهرات از مقابل پارلمان در خارطوم پایتخت به سمت شهر «ام درمان»Omdurman گردهم آمده بودند گاز اشکآور شلیک کرد.

منابع خبری در عین حال از حمله نیروهای امنیتی سودان، به معترضان خبر دادند.

معترضان سودانی، بار دیگر خواستار کناره گیری «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان شدند.

در همین حال، عمرالبشیر رئیس جمهوری سودان در سخنانی درباره تداوم اعتراضات ضد دولتی هشدار داد و گفت، کمبود نان و سوخت وجود دارد و مردم به این خاطر اعتراض کرده‌اند، اما این سوء استفاده کنندگان هستند که اموال عمومی را تخریب می کنند.

دولت سودان در این شرایط، بار دیگر مدیر دفتر شبکه سعودی «العربیه» را به دلیل نحوه پوشش اخبار اعتراضات و نآرامی‌های این کشور احضار کرد.

این دومین احضار «سعد الدین حسن» مدیر دفتر شبکه سعودی «العربیه» در خارطوم است. 

العربیه در گزارشی زنده از اوضاع سودان، خبر داده بود که معترضان سودانی در حال حرکت به سمت پارلمان این کشور هستند.

اخبار تظاهرات و ناآرامی های سودان و شمار کشته و زخمی‌‌های ناشی از آن در حالی در رسانه‌های دولتی عربستان مانند العربیه، پوشش داده می‌شود که روابط دو کشور به خصوص در آغاز جنگ یمن با وعده‌های مالی ریاض به خارطوم پرتنش نبود.

اما این روابط با آغاز ناآرامی های اخیر در سودان، روبه تیرگی گذاشته است.

در این شرایط،«صادق المهدی» رئیس حزب الامه و مخالف دولت سودان هم تحقیق سازمان ملل متحد را درباره اعتراض‌های اخیر در این کشور خواستار شد.

صادق المهدی رئیس حزب الامه

 

«صادق المهدی» با اشاره اینکه هرگونه تحقیق درباره اعتراض های اخیر سودان بدون دخالت سازمان ملل بی اعتبار است  گفت نیروهای سرکوبگر امنیتی و نیز  کسانی که به این افراد دستور سرکوب داده اند، مجرم هستند و باید مجازات شوند.

مقام های سودانی اعلام کرده اند از زمان آغاز تظاهرات مردمی در این کشور تاکنون 24 نفر کشته شده‌اند و این درحالی است که نهادهای بین المللی از جمله سازمان دیدبان حقوق بشر، شمار کشته ها را بیش از 40 نفر اعلام کرده است. 

اعتراضات در سودان، از نوزده دسامبر ۲۰۱۸ آغاز شد و درابتدا به علت گرانی شدید قیمت نان و مشکلات اقتصادی بود، اما اکنون معترضان خواستار کناره گیری «عمر البشیر» رئیس جمهوری این کشور شده اند.

141/118

بیشتر بخوانید:

بازداشت 38 روزنامه نگار و فعال اجتماعی در سودان

تاکید معترضان سودانی بر ادامه تظاهرات تا سرنگونی نظام البشیر

صادق المهدی رئیس حزب الامه