اکنون نیز که «دونالد ترامپ» وارد کاخ سفید شده، موج تازه ای بلند شده است که همین ویژگی را در خود دارد.
اظهارات مقام های امریکا این روزها با رنگ و لعاب بیشتری مطرح می شوند و با لفاظی ها و تهدیدهای ریز و درشت در حال باز تکرار شدن است.
البته این رفتارها چندان هم غیر منتظره نیست، «جان کری» وزیر امور خارجه پیشین امریکا دو هفته مانده به پایان ماموریتش بعنوان وزیر خارجه «باراک اوباما» رییس جمهور قبلی امریکا، گزارشی درباره عملکرد چهار ساله خود و سیاست خارجی هشت ساله اوباما ارائه کرد.
وزیر خارجه امریکا، بخش قابل توجهی از عملکرد سیاست خارجی خود را به نتیجه مذاکرات هستهای ایران اختصاص داد و به دولت بعدی امریکا توصیه کرد که به رغم توافق هستهای، فشار خود را بر ایران حفظ کند تا ایران را به دلیل انچه «برنامه موشکی، حمایت از تروریسم، نادیده گرفتن حقوق بشر و مداخلات بیثبات کننده در امور همسایگان» خواند، عقب بزند.
اکنون، ترامپ سعی دارد، نشان دهد مواضع اوباما در قبال ایران جدی نبوده است، در حالیکه هردو جریان، دقیقا" در یک مدار حرکت می کند.
رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه در ارتباط با پاسخ به آزمایش موشک بالستیک ایران به خبرنگاران گفت، «هیچ گزینه ای منتفی نیست.»
برخی محافل خبری این اظهارات را نشانه رویکرد جدید و تشدید یافته آمریکا علیه ایران ارزیابی کردند.
تلاش امریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران
به نظر می رسد، امریکا اکنون سعی دارد ایران را در برابر دو گزینه با تبعات سنگین قرار دهد:
نخست انکه، ایران ناگزیر شود تن به مذاکراتی بدهد که خط قرمز امنیتی ایران محسوب می شود و یا اینکه در غیر اینصورت با احتمال لغو یکجانبه برجام از جانب امریکا مواجه شود که در اینصورت معنایش بی محتوا شدن یک توافق بین المللی است.
این حرکت اما بیش از انکه برای ایران هزینه ایجاد کند، امریکا را در مقابل شورای امنیت و جامعه بین الملل با چالش مواجه خواهد کرد.
چنانکه تاکنون نیز ترامپ بخاطر دستور العملهایش در مورد مهاجرت و متهم کردن هفت کشور اسلامی به تهدید تروریستی بودن، با اعتراضات گسترده هم در داخل امریکا و هم در سطح بین المللی مواجه شده است.
در حالیکه در لیست ادعایی امریکا در خصوص مظنونان به صدور تروریسم به امریکا هیچ نامی از کشوری مثل عربستان که 15 نفر از اتباعش از مظنونان اصلی حمله 11سپتامبر بودند، دیده نمی شود.
ظاهرا" ترامپ ترجیح می دهد، از نقش مستقیم امریکا در ایجاد القاعده سخن نگوید و این واقعیت که مردم امریکا هر روز قربانی خشونت ناشی از استفاده از سلاح گرم می شوند را زیر پوشش جنجال سازی و با سخن گفتن از «روی میز بودن همه گزینه ها» برای ایران به فراموشی بسپارد.
دولتمردان امریکا اما میدانند که جمهوری اسلامی در سی و هشت سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، با تحمل همه فشارها و تهدید ها از جنگ تحمیلی تا تحریم های به اصطلاح فلج کننده نشان داد که هرگز بر سر اصول و خطوط قرمز خود چانه زنی نخواهد کرد و تسلیم زورگویی نظام سلطه نمی شود.116/112
بیشتر بخوانید
ترامپ: هیچ گزینه ای در مورد ایران حذف نشده است / تلاش جمهوری خواهان برای اعمال تحریم های جدید ضد تهران
ادعای نگرانی از توان موشکی ایران، فرصت طلبی امریکا برای بحران سازی در منطقه/ تحلیل
سرتیپ دهقان: آزمایشهای موشکی ایران موفقیت آمیز بوده است
سردار سلامی: قدرت موشکی ایران از قدرتهای بینظیر بازدارنده جهان است
دشمنی آشکار ترامپ با مسلمانان/ امضا فرمان غربالگری مهاجران از کشورهای مسلمان توسط ترامپ