رژیم صهیونیستی تشدید تنشهای منطقه ای را از طریق مجموعه ای از ترور شخصیت بلندپایه گسترش داده است که با حمله به کنسولگری ایران در دمشق، پایتخت سوریه در ماه آوریل آغاز شد و اخیراً سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله را هدف قرار داد.

رژیم صهیونیستی که تقریباً طی یک سال از زمان آغاز حملات به نوار غزه در 7 اکتبر گذشته، برای پیشبرد اهداف خود به ابزار ترور روی آورده است.

این حملات منجر به عواقب ویرانگری شده است و حداقل 41586 فلسطینی از جمله 16795 کودک و 11378 زن کشته و 96210 نفر مجروح شده اند.

علیرغم هشدارهای جامعه بین المللی مبنی بر اینکه حملات به غزه می تواند به یک درگیری منطقه ای تبدیل شود، رژیم صهیونیستی عمدتاً آنها را نادیده گرفته است.

بر خلاف هشدارها، دولت تندروی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی هایش در میدان جنگ با حماس، علاوه بر عملیات در غزه، ترورهای هدفمندی را در کشورهای منطقه آغاز کرد.

اولین حمله قابل توجه در اول آوریل در کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که در آن هفت مقام ایرانی، از جمله دو سردار سپاه پاسداران ایران به شهادت رسیدند.

 

 

 

ترور فواد شکر، فرمانده بلندپایه حزب الله

 

رژیم صهیونیستی پس از حمله به دمشق به عملیات ترور خود ادامه داد و تنش های منطقه ای را تشدید کرد.

در 30 جولای، ارتش اسرائیل فواد شکر، یکی از فرماندهان ارشد حزب الله را در حمله هوایی به آپارتمانی در بیروت هدف قرار داد. این عملیات منجر به شهادت حداقل چهار غیرنظامی در کنار شکر شد.

 

پس از ترور او، "تنش کنترل شده" که از 8 اکتبر بین رژیم صهیونیستی و حزب الله وجود داشت، به درگیری آشکار تغییر کرد.

 

هنیه در تهران ترور شد

 

ساعاتی پس از هدف قرار دادن شکر، اسرائیل ترور دیگری را در تهران پایتخت ایران انجام داد و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران به تهران سفر کرده بود، هدف قرار داد. 

 

انفجار پیجرها در لبنان

 

تنش بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله زمانی به شدت بالا گرفت که پیجرها و ابزارهای ارتباطی اعضای حزب‌الله در عرض یک روز در لبنان منفجر شدند.

 

انفجار همزمان پیجرها در 17 سپتامبر رخ داد که منجر به کشته شدن 12 نفر از جمله دو کودک و مجروح شدن 2323 نفر شد.

 

روز بعد رادیوهای متعددی منفجر شد که منجر به کشته شدن 25 نفر و مجروح شدن بیش از 608 نفر شد.

 

مقامات لبنانی این حمله را به اسرائیل نسبت دادند، هرچند هیچ واکنش رسمی از سوی تل آویو دریافت نشده است.

 

ادامه ترورها

 

اسرائیل پس از این انفجارها ترورهای بیشتری را انجام داد و شخصیت های بلندپایه حزب الله لبنان را هدف قرار داد. در حمله هوایی به آپارتمانی در جنوب بیروت در 20 سپتامبر 45 نفر از جمله هفت زن و سه کودک کشته شدند.

 

حزب الله گزارش داد که در این حمله 15 نفر از جمله ابراهیم عقیل فرمانده عالی رتبه نظامی کشته شدند.

 

پس از ترور عقیل، اسرائیل در 24 سپتامبر یک حمله هوایی دیگر در بیروت انجام داد که منجر به کشته شدن ابراهیم محمد قبیسی، فرمانده حزب الله شد.

 

اسرائیل مسئولیت آن حمله را بر عهده گرفت و تاکید کرد که قبیسی بر سیستم های موشکی حزب الله نظارت داشته است.

 

ارتش اسرائیل در 26 سپتامبر اعلام کرد که محمد حسین سرور، یکی دیگر از فرماندهان بلندپایه حزب الله را در بیروت هدف قرار داده است. گزارش شده است که سرور در حمله هوایی کشته شده است و گفته می شود که مسئول واحد پهپادهای مسلح حزب الله بوده است.

 

ترور سید حسن نصرالله

 

اسرائیل در 27 سپتامبر منطقه ای را که مدعی بود مرکز فرماندهی حزب الله در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت بود، هدف قرار داد.

 

گزارش‌های رسانه‌ای در اسرائیل حاکی از آن است که حملات هوایی شامل بیش از 80 موشک، هر یک به وزن حدود یک تن و شامل چندین جت جنگنده بود.

 

این حمله باعث فروریختن شش ساختمان و تخریب قابل توجه در منطقه شد.

 

ارتش اسرائیل مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله و فرمانده جبهه جنوبی حزب الله علی کرکی کشته شده اند.