قضیه ترور «جمال‌خاشقجی» روزنامه‌نگار معارض سعودی، در کانون توجه نشست جهانی حقوق بشر در پاریس قرار گرفت.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از پایگاه شبکه الجزیره قطر؛ نشست جهانی حقوق بشر دیروز (دوشنبه) با حضور نمایندگانی از دولت‌ها و سازمان ملل و نیز فعالانی در زمینه حقوق‌بشر از مناطق مختلف جهان در پاریس آغاز به‌کار کرد.

«میچل باچله» کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل در در نشست پاریس، حمایت از مدافعان حقوق‌بشر در زمینه‌های مختلف را خواستار شد و از ادامه روند متوسل شدن برخی کشورها به شکنجه و توجیه کردن آن به بهانه‌های مختلف انتقاد کرد.

همچنین «بندیکت جینرود» رئیس دیده‌بان حقوق‌بشر فرانسه گفت: ترور جمال خاشقجی، اقدامی بی‌هدف نیست، بلکه در راستای حملات سرکوب‌گرانه و نادیده گرفتن حقوق‌بشر در عربستان به شمار می‌رود.

وی افزود: موضوع خاشقجی، یادآور مساله نقض گسترده حقوق‌بشر از سوی عربستان است و از چهره واقعی این کشور دربی توجهی به حقوق بشر پرده برمی‌دارد.

بر اساس اعلام سازمان عفو بین‌الملل، در سال گذشته، دست‌کم 312 نفر از فعالان حقوق بشر ترور شدند و این تعداد، دو برابر تعداد فعالان حقوق بشری است که در سال 2015 ترور شدند و می‌توان گفت که تقریباً عاملان این جنایت‌ها به طور کامل در معرض بازخواست و مجازات قرار نگرفتند.

سازمان عفو بین‌الملل، جمعیت حقوق زنان در توسعه، مرکز فدرال بین‌المللی در زمینه حقوق بشر، سازمان مدافعان خطوط مقدم، سازمان خدمت‌رسانی بین‌المللی به حقوق‌بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، راه‌کار حمایت از مدافعان اتحادیه اروپا و سازمان «خبرنگاران بدون مرز»، نهادهایی هستند که مسئولیت برگزاری نشست جهانی مدافعان حقوق بشر را برعهده دارند.

نخستین نشست جهانی مدافعان حقوق بشر 20 سال پیش هم در پاریس برگزار شد.

در همان سال، دولت‌ها بیانیه‌ای موسوم به «بیانیه حمایت از مدافعان حقوق بشر» را به منظور اقرار به نقش اصلی مدافعان حقوق بشر در جامعه امضاء کردند.

بیشتر بخوانید:

گزارش: ورود پرونده قتل خاشقجی به‌فاز جدید

قتل‌خاشقجی؛ تداوم تجمع مقابل کنسولگری عربستان در استانبول

گزارش: پرونده خاشقجی، جعبه سیاهی به نام بن‌سلمان