به گزارش ایران پرس، کاروان نیروهای نظامی ژنرال "خلیفه حفتر" که کنترل شرق لیبی را در اختیار دارد، به حدود سی کیلومتری طرابلس، مقر دولت وفاق ملی رسیده اند و این شرایط نگرانی ها از درگیری نظامی در این کشور را تشدید کرده است.
حفتر، روز پنجشنبه با اعلام آغاز حمله به طرابلس، از ساکنان پایتخت لیبی خواست مقاومت نکرده و در برابر نیروهای نظامی او تسلیم شوند.
همچنین "احمد المسماری" سخنگوی نظامیان تحت فرماندهی "خلیفه حفتر" اعلام کرد شهر "غریان" در نزدیکی طرابلس به کنترل این نیروها درآمده است.
درهمین حال، وزارت کشور دولت وفاق ملی لیبی که از حمایت غرب برخوردار است به دنبال تدارک نیروهای وفادار به دولت حاکم بر شهر "طبرق" شرق لیبی برای اجرای عملیات در غرب این کشور در طرابلس پایتخت حالت فوق العاده اعلام کرد و تمامی یگان های امنیتی را برای حفظ امنیت این شهر فراخواند.
تشدید تحولات امنیتی لیبی درشرایطی است که هفته گذشته چهار نهاد بین المللی، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا ابراز امیدواری کرده بودند که کنفرانس ملی لیبی ماه ژوئیه بتواند در ایجاد ثبات در این کشور و تشکیل دوباره دولت و نهادهای دولتی اثر گذار باشد.
درهمین شرایط، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد از تحرکات نظامی در لیبی ابراز نگرانی کرد و گفت: راهکار نظامی برای لیبی وجود ندارد و تنها با مذاکره میتوان مشکلات را حل کرد.
به دنبال تشدید بحران در لیبی، منابع خبری از جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل با موضوع بحران این کشور خبر دادند.
با نزدیک شدن نیروهای گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به طرابلس، پایتخت این کشور و شکل گیری درگیری های پراکنده، قرار است جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل امروز (جمعه) برگزار شود.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل، درباره تحولات اخیر لیبی به درخواست بریتانیا برگزار می شود.
دبیرخانه شورای همکاری اسلامی، همراه با برخی کشورها در بیانیهای نسبت به تنش نظامی در طرابلس ابراز نگرانی کرد و تمامی طرفهای درگیر در لیبی را به خویشتنداری فراخواند.
لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت "معمر قذافی" دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
از چهار سال پیش لیبی بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان؛ (پارلمان طبرق در شرق و پارلمان طرابلس، پایتخت لیبی) و دو ارتش است.
پارلمان طبرق مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی "خلیفه حفتر" بوده و دولت وفاق ملی فائز سراج که مورد حمایت غرب و آمریکا است، در شهر طرابلس مستقر است.
133/116
بیشتر بخوانید:
آغاز حمله به طرابلس
درخواست طرابلس برای اقدام شورای امنیت در جنوب لیبی
روسیه خواستار حل دیپلماتیک بحران لیبی شد