ایران پرس : وزارت امور خارجه پاکستان از تشدید تحریم‌ها علیه سرکردگان گروههای تروریستی در این کشور خبر داد .

وزارت امورخارجه پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد این تحریم‌ها  شامل دهها سرکرده گروه تروریستی از جمله  طالبان، حقانی، القاعده، داعش، جماعت الاحرار، سپاه صحابه، لشکر جهنگوی، لشکر طیبه و جیش محمد موسوم به جیش ظلم می‌شود که دارایی‌های آنها ضبط و تمامی تراکنش‌های مالی آنان نیز شناسایی و مسدود می‌شود. دولت پاکستان همچنین ورود تروریست‌های تحت تحریم به داخل این کشور یا ترانزیت، تامین نیازهای تسلیحاتی و همدستی با آنان برای فراهم کردن نیازهای نظامی را نیز ممنوع اعلام کرد.

ملاحظات داخلی در تشدید تحریم‌ها

تشدید تحریم‌های پاکستان علیه گروه‌های تروریستی در این کشور در چارچوب ملاحظات داخلی و خارجی حزب حاکم «تحریک انصاف» انجام گرفته است. پاکستان که در نزدیک به دو دهه اخیر با موج گسترده‌ای از ناامنی در مناطق مختلف ناشی از اقدامات خراب‌کارانه و مرگبار گروه‌های تروریستی مواجه بوده است، در سال‌های اخیر علاوه بر سیاست مقابله حداکثری با تروریسم، اعمال تحریم‌های چند جانبه ضد این گروه‌ها را نیز در دستور کار قرار داده است.

حمایت‌های خارجی از تروریست‌ها در پاکستان

دولت پاکستان یکی از علل تداوم فعالیت‌های تروریستی در این کشور را ناشی از تداوم حمایت‌های مالی خارجی از گروه‌های افراطی می‌داند و به همین دلیل در دو سال گذشته سیاست مسدود کردن حساب‌های بانکی آنان را به طور دقیق دنبال کرده است. البته علاوه بر مسدود شدن حساب‌های بانکی گروه‌های ممنوع الفعالیت درپاکستان، لغو ممنوعیت اعدام، تشکیل دادگاه‌های نظامی، مسدود کردن حساب‌های بانکی افراد و گروه‌های مشکوک به همکاری با گروه‌های تروریستی نیز از دیگر اقدامات دولت این کشور در این زمینه بوده است. 

دولت پاکستان در تلاش است با اتخاذ اقدامات چند جانبه ضد تروریست‌ها بتواند پاسخگوی مطالبات مردم این کشور در تامین امنیت به عنوان یک الزام ملی باشد؛ زیرا تداوم ناامنی در پاکستان علاوه بر به خطر انداختن جان مردم موجب ایجاد چالش برای عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

تشدید تحریم‌ها؛ سبب اعتمادسازی در سیاست خارجی

در بعد خارجی نیز تشدید تدابیر دولت پاکستان ضد تروریست‌ها از جمله تحریم آنان موجب افزایش اعتماد کشورهای همسایه به خصوص افغانستان و هند در قبال سیاست‌های ضد تروریستی اسلام آباد خواهد شد. در سال‌های اخیر مهم‌ترین علت تنش‌ها در روابط هند و افغانستان با پاکستان تردیدهای آنان در قبال برخورد این کشور با پدیده تروریسم و حتی فراتر از آن اتهام حمایت اسلام‌آباد از گروه‌های افراطی برای انجام عملیات خرابکارانه در هند و افغانستان بوده است. 

واکنش طالبان

واکنش گروه طالبان به تحریم‌های تازه دولت پاکستان علیه گروه‌های افراطی در این کشور نشان می‌دهد که اعمال محدودیت‌ها ضد این گروه‌ها موثر بوده است. سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطرهشدار داده اقدام پاکستان مبنی بر اجرای تحریم‌ها علیه این گروه مانع روند صلح افغانستان خواهد شد.

باید توجه داشت که تصمیم تازه دولت پاکستان در تشدید تحریم‌ها ضد گروه‌های تروریستی در این کشور با هدف جلب نظر گروه ویژه اقدام مالی در تایید اقدامات اسلام‌آباد در مبارزه با تروریسم نیز قابل ارزیابی است؛ به خصوص آنکه قرار است به زودی هیاتی از این گروه با مقامات پاکستان دیدار کنند. 

نویسنده: محمدرضا عسگری