به دنبال درگیری های اخیر پلیس و نیروهای امنیتی چین با تروریست ها در استان سین کیانگ، تدابیر امنیتی در ‌مرزهای این منطقه تشدید شد.

به گزارش ایرنا، اتخاذ این تصمیم در حالی صورت می گیرد که دو هفته قبل در حمله با یک خودروی بمب گذاری شده در شهر «ختن» به یک ساختمان دولتی در این استان توسط تروریست ها، سه تن از آنان در درگیری با پلیس کشته شدند.

ماموران امنیتی چین اعلام کرده اند که روز یکشنبه این هفته نیز سه تروریست دیگر را در همین شهر که از خود مقاومت نشان می دادند به ضرب گلوله از پا درآورده اند.

بر اساس گزارشی که تارنمای «یی سی» چین روز چهارشنبه منتشر کرده، قرار است در مرزهای سین کیانگ در شمال غرب چین در سال جاری میلادی تدابیر امنیتی شدیدتری در نظر گرفته شود.

اگر چه مرزهای این کشور تدابیر امنیتی شدیدی را هم اکنون تجربه می کند اما گزارش این رسانه چینی حاکیست که این وضعیت تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی تشدید خواهد شد.

«شهرت ذاکر» فرماندار منطقه در گزارشی به مجلس محلی سین کیانگ تاکید کرد که امسال تدابیر امنیتی مرزها تقویت شده و به روی تروریست ها و هر کسی که بخواهد به طور غیرقانونی وارد کشور شود، بسته خواهد بود. 

«انور تورسون» از مسئولان بلند پایه حزب حاکم کمونیست در این استان نیز در سخنانی گفته است: در سال گذشته میلادی شماری از تروریست هایی که در خارج آموزش دیده بودند، توانستند به اشکال مختلف و غیرقانونی از مرزهای سین کیانگ عبور کرده و وارد منطقه شوند.

وی تاکید کرد که برخی از همسایگان چین حضور پررنگ تروریست ها را گزارش کرده اند و در این شرایط باید اطمینان حاصل کرد هیچ تروریستی نمی تواند وارد سین کیانگ شود.

تارنمای «یی سی» چین می نویسد: سین کیانگ به دلیل مرزهای مشترک با افغانستان و پاکستان اصلی ترین کانون مبارزه چین با تروریست ها بوده است.

این گزارش با بیان اینکه تروریست ها در برخی از مناطق مرزی سین کیانگ تحرکاتی دارند و از حضور آنان نیز در این منطقه اخباری منتشر شده، از افزایش گشت زنی ها و تشدید تدابیر امنیتی مرزی خبر داده است.

استان سین کیانگ با مرکزیت ارومچی در منطقه شمال غرب چین واقع شده و یک ششم از وسعت خاک کشور این را در برگرفته است.

«ترکستان شرقی» که چین آن را به همراه سازمان ملل متحد یک گروه تروریستی می داند، فعال ترین جنبش در این منطقه است که هدف خود را جدا کردن سین کیانگ از خاک چین عنوان کرده است.

به همین خاطر دولت چین از سه سال پیش عملیات وسیعی را بر ضد این گروه استقلال طلب آغاز و تاکنون صدها تن از آنها را دستگیر کرده است.