در این نشست «نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، خواهان تشدید فشارها ضد روسیه شد. وی تاکید کرد، لازم است که تمام توجه و فشار بر روی روسیه باشد، زیرا این کشور تنها طرفی است که اگر بخواهد می تواند این منازعه را متوقف کند.
در مقابل «پتر ایلیچف»Petr Iliichev معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، عملکرد غرب در قبال سوریه را زیر سئوال برد و تاکید کرد که غربی ها هیچ اقدامی در راستای بهبود وضعیت در این کشور جنگ زده انجام نداده اند.
نشست شورای امنیت بار دیگر شاهد تقابل و رویارویی آمریکا و روسیه بر سر بحران سوریه بود. در این راستا دولت آمریکا که بویژه پس از حمله موشکی اخیر علیه سوریه، در موضع آشکارا تهاجمی علیه دولت سوریه و هم پیمانان آن بویژه روسیه قرار گرفته مسکو را متهم به کارشکنی در مسیر حل و فصل بحران سوریه کرد.
با این حال نگاهی به عملکرد آمریکا به همراه هم پیمانان غربی و عربی آن در بحران سوریه نشان می دهد که، غربی ها نقش اصلی را در جنگ افروزی و تداوم و گسترش بحران سوریه ایفا کرده اند.
در برهه کنونی نیز دولت دونالد ترامپ که ابتدا ادعا می کرد هدف اصلی آن در سوریه تشدید مبارزه با گروه تروریستی داعش خواهد بود، عملاً همان رویکرد دولت قبلی آمریکا یعنی، تشدید اقدامات برای سرنگونی دولت قانونی سوریه را در پیش گرفته است.
در عین حال، غربی ها بویژه آمریکایی ها با آگاهی از نقش موثر روسیه در جلوگیری از تحقق اهداف آنها در سوریه، با گسترش جنگ روانی و تبلیغاتی و نیز افزایش فشارهای سیاسی و دیپلماتیک علیه روسیه ، در صدد تغییر موضع مسکو در قبال بحران سوریه و کاهش حمایت آن از دولت دمشق و یا کم رنگ کردن حضور نظامی روسیه در سوریه هستند.
در این راستا هیلی در نشست شورای امنیت صراحتاً از اعضای این شورا خواست بدون توجه به قدرت وتو روسیه بر این کشور فشار وارد کند. علی رغم کارزار تبلیغاتی و سیاسی واشنگتن علیه مسکو، اما به نظر می رسد که روسیه و متحدان آن کاملاً از طرح ها و تدابیر غربی ها برای وادار کردن مسکو به تغییر سیاست اش در قبال سوریه آگاهی دارند.
در این زمینه شاهد آن بودیم که «والری سمریکوف» Valery Semerikov قائم مقام دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی، در اظهاراتی انتقاد آمیز از تلاشهای غرب به منظور بی اعتبار کردن سوریه و روسیه در مقابله با تروریسم خبر داد. وی اعلام کرد که حملات شیمیایی به عراق و سوریه که ساخته و پرداخته تروریستهاست، از سوی جهان غرب به عنوان ابزاری برای بی اعتبار کردن دولت دمشق و کم اهمیت جلوه دادن نقش روسیه و هم پیمانانش در مقابله با تروریسم در منطقه مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی در عین حال از تبدیل جنگ در منطقه خاورمیانه، به جنگی فراگیر و تمام عیار با بهره گیری از سلاحهای کشتار جمعی ابراز نگرانی کرد. اظهارات این مقام ارشد سازمان پیمان امنیت جمعی در واقع نشاندهنده نگرانی جدی مسکو از تبعات و پیامدهای فاجعه بار ادامه رویکرد کنونی غربی در قبال سوریه است.
در واقع غربی ها و متحدان عرب آنها، برای رسیدن به اهداف مد نظر خود در سوریه، از هیچ اقدامی حتی تحویل انواع تسلیحات شیمیایی به گروههای تروریستی برای استفاده از آنها علیه نیروهای سوری و متحدان آنها رویگردان نبوده اند.
در عین حال غربی ها با وقاحت تمام، مدعی استفاده ارتش سوریه از این تسلیحات غیر انسانی شده و خواهان تشدید فشارها و اعمال تحریمهای جدید علیه دولت سوریه و متحدان آن بویژه روسیه به این بهانه هستند.114/112
بیشتر بخوانید:
تاکید اوباما بر ادامه اختلاف آمریکا و روسیه درباره بحران سوریه
تاکید موگرینی بر افزایش اختلاف دیدگاه اروپا و آمریکا/ تحلیل
سردرگمی دولت ترامپ در خصوص سوریه/ اختلاف بین هیلی و تیلرسون بالا گرفت