ایران پرس - با افزایش تحرکات ناوگان آمریکا در شرق آسیا، ارتش چین عملیات نصب تاسیسات دفاعی ازجمله تجهیزات جنگ الکترونیک و ایجاد اختلال در سامانه های ارتباطی دشمن را در دریای چین جنوبی آغاز کرد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا، چین این تجهیزات را در پایگاه های خود در جزایر اسپراتلی در دریای چین جنوبی مستقرمی کند.

علاوه براین، چین نیز رزمایش های نظامی خود را در دریای چین جنوبی افزایش داده است.

دولت پکن بارها اعلام کرده است، افزایش حضور نظامی چین در آب های دریای چین جنوبی صرفا با اهداف دفاعی است واین بدان معنا است که چین با تقویت قدرت نظامی خود در دریای چین جنوبی درصدد است به امریکا نشان دهد که از توان لازم برای رویارویی با هرگونه تحرکات نظامی و ماجراجویانه امریکا برخوردار است.

ازدیدگاه محافل سیاسی، آمریکا، دو سیاست موازی را ضد چین دنبال می کند:

نخست افزایش حضور نظامی آمریکا در ژاپن و کره جنوبی به عنوان متحدان راهبردی واشنگتن و افزایش حضور ناوگان دریایی امریکا در ابهای پیرامونی چین است که اعزام ناوهای جنگی امریکا به منطقه و امضا قراردادهای نظامی و امنیتی با کشورهای منطقه جنوب شرق اسیا در همین راستا قابل توجه و تامل است.

گشت زنی جنگنده های چین بر فراز دریای چین جنوبی

هدف دوم امریکا ضد چین، افزایش تعرفه های تجاری بر واردات کالاهای وارداتی از این کشور است که پکن آن را به منزله آغاز جنگ تجاری «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا ضد چین تلقی می کند.

هرچند چین برای مقابله با هر گونه ماجراجویی احتمالی آمریکا خود را آماده می کند اما به هیچ عنوان تمایلی برای وارد شدن به یک تنش و چالش اساسی با امریکا را ندارد. 

«سرگئی ساناکویف» Sergei Sanakov رییس مرکز تحلیل روسیه - چین در این باره می گوید:

"چین یک قدرت بزرگ نظامی است ولی منافع خود را از طریق اقتصادی پیش می برد و تمایلی برای رویارویی نظامی ندارد. چین  بر آن است به توسعه اقتصادی و جذب سرمایه گذاری برای تحقق اهدافش ادامه دهد."

اما این بدان معنا نیست که چین دربرابر زیاده خواهی های امریکا کوتاه بیاید، زیرا چین با توجه به رشد اقتصادی و تقویت موقعیتت جهانیش خواهان همکاری و روابط برابر با امریکا در سطوح مختلف اقتصادی، تجاری و احترام به حق حاکمیت یکدیگر است.

علاوه براین، چین خواهان احترام امریکا به قوانین بین المللی بخصوص در سازمان تجارت جهانی است که در تدوین و تصویب انها مشارکت داشته است.

با این حال این نگرانی در پکن وجود دارد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا با سپردن امور امنیتی به جنگ طلبان همچون جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی امریکا ،شرایط  غیر قابل پیش بینی را در منطقه ایجاد کرده است.

«کالین کال» Colin Kal  مشاور معاون رییس جمهور سابق آمریکا در امور امنیت ملی معتقد است:

 "در حال حاضر نگرانی‌های جدی و واقعی درباره افکار و دیدگاههای افراطی جان بولتون مشاور جدید امنیت ملی کاخ سفید وجود دارد. وی  کسی است که عراق را یک تهدید قریب الوقوع و حیاتی جلوه داد و اکنون نیز درحال پیگیری این مسئله درباره دیگر کشورهاست."

درهرحال، چین با تقویت موقعیت نظامی خود در دریای چین جنوبی نشان می دهد که هیچ تهدید و سیاست امریکا را ضد خود دست کم نمی گیرد و با ایجاد امادگی کامل در همه عرصه ها از جمله جنگ الکترونیک در دریای چین جنوبی درصدد است جنگ طلبان درآمریکا را در مورد پیامدهای هر گونه ماجراجویی در دریای چین جنوبی نگران کند.

نویسنده: مجید وقاری

116/111

بیشتر بخوانید:

استقرار تجهیزات جنگ الکترونیک در دریای چین جنوبی از سوی پکن

گشت زنی جنگنده های چین بر فراز دریای چین جنوبی