تهران-ایران پرس: در نشست خبری امروز سخنگوی دولت که با حضور وزیر بهداشت و کار برگزار شد اقدامات دولت سیزدهم در این دو حوزه تبیین شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی اظهار داشت: با توجه به اینکه در روزهای پایانی فعالیت دولت سیزدهم هستیم و به دلیل حادثه دلخراش شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش، با انتخابات زودهنگام مواجه شدیم، بسیاری از طرح‌ها دولت  نیمه تمام ماندند. اما باید گفت که وعده‌های رئیس جمهور شهید با سرعت بیشتر در حال اجرا است تا یادگارهای شهید رئیسی حفظ شود. مهمترین شعار رئیس جمهور شهید حفظ نان و جان مردم بود و این روال ادامه خواهد یافت.

 

سازمان تامین اجتماعی؛ بزرگترین ابربدهکار

 

صولت مرتضوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: خوشبختانه کارهای بسیار مطلوبی صورت گرفت و معدل افتخار توفیقات دولت تبیین خواهد شد. امیدوارم خبرنگاران و اهالی رسانه توان ابلاغ حقایق دولت سیزدهم را داشته باشد. 

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی بزرگترین بدهکار بود، افزود: بدهی‌های انباشته‌ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به مراکز بهداشتی و درمانی و داروخانه‌ها با تاکید رئیس جمهور، پرداخت شد. برای اولین بار است در طول چند دهه گذشته ما توانستیم تمامی بدهی‌های تامین اجتماعی را پرداخت کنیم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد: پیش‌‌بینی‌های لازم برای پرداخت بازنشستگان کشوری صورت‌ گرفته است. در طول این مدت بیش از ۲/۵ میلیون فرصت شغلی در سراسر کشور توسط دستگاه‌‌های اجرایی ایجاد شد.

صولت مرتضوی یادآرد شد که رشد ۳۰۰ درصدی مجوز مراکز کارآموزی مهارتی با راه‌اندازی ۲هزار و ۴۸۵ دستگاه نیز از دیگر دستاوردهای دولت است. کاهش ۲۶ درصدی دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری نشان از بهبود پایداری مشاغل در دو سال اخیر است. 

وی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز بهره‌برداری از ۲۱ مجموعه فرهنگی و ورزشی و شناسایی بیش از ۱۲۰ هزار نفر از کارگران مبتکر از دیگر اقدامات دولت آیت الله رئیسی است.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری ما ۲ درصد رشد داشت. علیرغم اینکه شرایط تورمی وحشتناکی در آغاز دولت گریبانگیر دولت بود، با اقدامات متعدد برخلاف روال همیشگی ضریب جینی کاهش یافت و فاصله طبقاتی کاهشی شد. نه به ادعای  ما بلکه بر اساس گزارش بین المللی شش و نیم میلیون نفر از فقر نجات پیدا کردند.

 

تامین جان و نان مردم شعار اصلی رئیس جمهور شهید بود

 

 بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حادثه آتش سوزی بیمارستان قائم رشت را تسلیت می‌گویم. ظاهرا به علت اتصالی در ups این حادثه رخ داده است؛ تاکنون ۹ نفر از بیماران فوت کردند و ۹۵ بیمار نیز به سایر بیمارستان‌ها منتقل شدند. 

وی در ادامه به تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و افزود: درمان محوری به پیشگیری محوری تبدیل شد و تقویت نظام شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور مدنظر قرار گرفت. ۳ هزار و ۱۶۴ پروژه بهداشتی تکمیل و بهره‌برداری شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: ۷۰ درصد اقدامات ما برای مناطق محروم و‌ کمتر برخوردار بوده است؛ ۵۰۰ خودروی شاسی بلند و ۵۴۰۰ موتور سیکلت کمک‌دار در اختیار مناطق محروم قرار گرفت.

بهرام عین اللهی اطهار داشت: رئیس جمهور توجه ویژه‌ای به حوزه سلامت داشتند و من این موضوع را در نشست سلامت ژنو هم با بالا بردن تصویر رئیس جمهور شهید تاکید و اعلام کردم. بسیاری از پروژه های حوزه سلامت با حضور شهید آیت الله رئیسی افتتاح شد، آخرین یادگار آن شهید والامقام در دوران حیاتشان در حوزه سلامت، افتتاح بیمارستان رازی قائمشهر پس از ۱۷ سال انتظار بود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از فعالیت‌ها، مراقبت های مرزی است و دور کشور ما آلودگی و بیماری های مختلفی وجود دارد و لازم است مراقبت های انجام شود که به داخل نفوذ نکنند، به شیوع بیماری تب دنگی در کشور امارات اشاره کرد و گفت: این بیماری در حال شیوع است و تا به امروز  ۸۰ بیمار شناسایی شدند که اغلب آنها به این کشور سفر داشتند.

 

دارویار از قاچاق جلوگیری کرد

وزیر بهداشت در حوزه بیمه سلامت تاکید کرد: بیمه پایه سلامت از ابتدای انقلاب مطرح بود و در این دولت اقداماتی انجام شد که پنح‌دهک نخست جامعه که ۱۲ میلیون هستند به شکل رایگان بیمه شدند و اکنون نزدیک ۳۳ میلیون نفر بیمه هستند و هشت میلیون بچه های زیر هفت سال نیز به آنها اضافه می شوند.

عین اللهی به وجود چهار میلیون زوج نابارور در کشور و لزوم پوشش بیمه برای درمان آنها اشاره کرد و با یادآوری اینکه اقدامات بیمه ای برای این قشر در دولت سیزدهم انجام شد، بیمه رایگان مادران باردار و کودکان را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برشمرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه دارو و امکانات درمانی بیماری های سخت هزینه بسیاری داشت، گفت: دولت در سال ۱۴۰۱ پنج هزار میلیارد تومان به صندوق بیماران صعب العلاج اختصاص داد و امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان به این صندوق اختصاص یافته است.

وزیر بهداشت در ادامه‌ درباره صنعت دارو در کشور نیز گفت: نه تنها ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید می شود بلکه پنجاه درصد مواد اولیه آن وارد و ۵۰ درصد نیز در کشور تولید می شود.

وی با یادآوری اینکه ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی هم به شکل دانش بیان انجام می‌شود، اظهار داشت: تغییر ارز ترجیحی موجب شد این تغییرات در دارو هم انجام شود؛ شرکتی که می‌خواست دارو وارد کند، اگر قیمت واقعی ۹ دلار بود، ۱۰ دلار می داد و شرکت ها پول عظیمی را می بردند.

وی به اجرای طرح دارویار با هدف مقابله با قاچاق دارو اشاره کرد و افزود: پیش از این دارو به کشورهایی چون افغانستان و تاجیکستان قاچاق می شد.

عین اللهی با بیان اینکه اختلاف ارز ترجیحی و دولتی باید به موقع انجام شود، گفت: انسولین که بیمار تزریق می‌کند برای وزارت بهداشت ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تمام می‌شود اما بیمار ۴۰ هزار تومان پرداخت می کند.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوال ایران پرس گفت: در حوزه تولید و شرکت های دانش‌بنیان‌ از ۷۰۰ شرکت به ۱۵۰۰ شرکت رسیدیم و ۸۰۰ مورد به موارد موجود اضافه شد. تولید ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی و ۹۰ درصد داروها در داخل کشور هم داشتیم.

پارک های علم و فناوری حوزه سلامت رشد خوبی داشت، الان ۱۲ پارک علم و فناوری داریم و تسهیلاتی ایجاد می کنند تا شرکت‌های دانش بنیان در این پارک‌ها فعالیت خود را انجام دهند.

116