کابینه هند روز پنجشنبه به ریاست «نارندرا مودی» نخست وزیر هند پیوستن به پیمان اصلاح شده کیوتو را تائید کرد.
اعتبار پیمان کیوتو در سال 2020 به پایان می رسد، اما تاکنون بسیاری از کشورهای توسعه یافته ازجمله آمریکا از تائید این پیمان خودداری کرده اند.
کیوتو پیمانی بینالمللی برای کاهش گازهای گلخانهای و جلوگیری از روند گرم شدن زمین است.
در توافق جهانی درباره میزان انتشار گازهای گلخانه ای در سال 1997، موسوم به پروتکل کیوتو، کشورهای ثروتمند تعهدات الزام آور حقوقی را در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تقبل کردند ، اما کشورهای در حال توسعه هیچ تعهدی در این زمینه ندادند.
هند از جمله کشورهای در حال توسعه بوده که با وجود پذیرش پیمان کیوتو در سال 2002،اما از اجرای مفاد این پیمان معاف بوده است.
کشورهای توسعه یافته در سال انعقاد پیمان کیوتو وعده داده بودند به مدت ده سال دستکم پنج درصد گازهای گلخانه ای را کاهش دهند.
توافقنامه آب وهوایی سازمان ملل، جایگزین «پیمان کیوتو»
پیمان کیوتو به دلیل عدم پایبندی کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به کاهش تولید و انتشار گازهای گلخانه ای، ناکارآمدی خود را اثبات کرد.
به همین دلیل در سال گذشته توافقنامه آب وهوایی سازمان ملل پس از دوهفته مذاکرات در پاریس به تایید نمایندگان 195 کشور جهان رسید.
طبق این سند مهم که جایگزین «پیمان کیوتو» می شود، برای اولین بارتقریبا تمامی کشورهای جهان متعهد به کاهش گازهای آلاینده شدند.
هدف توافق آب وهوایی سازمان ملل تغییر اقتصاد برمبنای سوخت فسیلی جهان درچند دهه آینده و کند کردن روند گرم شدن زمین بود.
طبق این سند از سال 2020 کشورهای ثروتمند هرسال باید 100 میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه برای اعمال تغییرات لازم به منظور کاهش انتشار گازهای آلاینده کمک کنند.
بر اساس سند توافق شده آب و هوایی سازمان ملل در پاریس مبنی بر کمک کشورهای ثروتمند به کشورهای در حال توسعه، هندی ها امیدوارند که بتوانند از این کمک ها برای تغییرات لازم تکنولوژیک برای کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بهره مند بشوند.
هند که از جمله قدرت های نوظهور اقتصادی جهان محسوب می شود،با نرخ میانگین رشد اقتصادی بالای شش درصد از جمله کشورهایی است که به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی، سهم قابل توجهی در تولید آلاینده های کربنی دارد.
فواید الحاق به پیمان اصلاح شده کیوتو برای هند
تصمیم دولت هند برای تصویب پیمان اصلاح شده کیوتو یا همان سند سازمان ملل در اجلاس آب و هوایی پاریس ،ضمن آنکه این کشور را از کمک های پیش بینی شده در این سند برای تغییر در تکنولوژی صنایع خود برخوردار می کند، موجب می شود دهلی نو در سطح افکار عمومی جهان خود را به عنوان کشوری نگران از وضعیت گرم شدن زمین معرفی کند.
گزارش سال گذشته سازمان جهانی بهداشت بر نگرانی ها از بی توجهی کشورهای صنعتی از تعهد خود به کاهش گازهای گلخانه های افزوده است.
طبق این گزارش چنانچه گرمایش زمین محدود نشود تا سال 2030، سالانه به طور میانگین 250 هزار نفر در اثر بیماری های ناشی از این پدیده جان خود را از دست خواهند داد.
114/110