به گزارش ایران پرس؛ این طرح که روز سه شنبه تصویب شد از دولت آمریکا میخواهد به بهانههای حقوق بشری، تحریمهای جدیدی را علیه حامیان دولت سوریه و هر شخص یا نهادی که بخواهد با بخشهای انرژی، هوافضا و تجاری این کشور همکاری داشته باشد، تحریم کند.
کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با صدور بیانیهای در این باره توضیح داد: این مصوبه، رئیس جمهوری آمریکا را ملزم خواهد کرد که علیه حامیان مالی یا تجاری دولت سوریه، شامل دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، بانک مرکزی، فروشندگان هواپیما و قطعات یدکی به خطوط هوایی سوریه، پیمانکاران ساختمانی و مهندسی، تحریمهایی را وضع کند.
این مصوبه البته شرطی برای امکان تسهیل و لغو تحریمها به صورت موردی قرار میدهد که طرفهای متعامل با دولت سوریه، ابتدا به تعبیر ذکر شده در آن،«مذاکرات معنیدار» با دولت آمریکا انجام دهند.
این طرح مجلس نمایندگان آمریکا هنوز در مجلس سنا تصویب نشده اما کاخ سفید وعده داده است که از هر طرح منجر به محدود شدن دسترسی دمشق به سیستم مالی بینالمللی و صدور روادید برای مقامات سوری، حمایت میکند.
دو روز پیش نیز شورای اروپا به بهانههای مشابه، 11 فرد و 5 نهاد را در فهرست تحریمهای ضد سوری خود قرار داد.
طبق اعلام شورای اروپا این تحریم ها محدودیت در سرمایه گذاری، تحریم نفتی، مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی سوریه در اروپا و محدودیت صادرات تجهیزات و فناوری را شامل می شود.
تحریم های حقوق بشری غرب و اتحادیه اروپا علیه سوریه همواره با اعتراض مردم و فعالان حامی سوریه در کشورهای مختلف جهان مواجه شده است.
با تداوم روند تثبیت اوضاع در سوریه و ناکامی تلاش ها برای سرنگونی دولت بشار اسد، فشارهای جریان غربی- صهیونیستی علیه دمشق، این بار در عرصه بهانه های حقوق بشری، افزایش یافته است.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان از جمله بریتانیا و فرانسه برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شد.
116/118
بیشتر بخوانید:
تحریم های جدید اتحادیه اروپا ضد روسیه و سوریه
اتحادیه اروپا دو وزیر سوریه را تحریم کرد