به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ششمین مجمع محیط زیست ملل متحد از ۷ تا ۱۱ اسفند ماه در مقر برنامه محیط زیست ملل متحد در شهر نایروبی کشور کنیا برگزار شد.
در این نشست با حضور بیش از ۱۸۰ کشور، بررسی رویکرد چندجانبه گرایی با پرداخت به محورهای اصلی از جمله تغییرات اقلیمی، از دست رفتن تنوع زیستی، آلاینده ها و پسماندها را در دستور کار داشت و در آن ۱۹ قطعنامه و دو تصمیم از سوی کشورهای مختلف ارسال شد.
یک قطعنامه به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و با عنوان مقابله با توفانهای شن و گردوغبار به این نشست ارسال شده بود که در راستای عملی شدن مصوبات اجلاس تهران و تقویت دیپلماسی محیطزیستی دولت مردمی در شهریور ماه سالجاری بود.
«علی محمد طهماسبی» دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار سازمان حفاظت محیط زیست در این باره گفت: قطعنامه پیشنهادی تهران با عنوان «مقابله با توفان های شن و گرد و غبار» در ادامه دیپلماسی محیط زیستی هدفمند دولت سیزدهم، بر روی میز ششمین مجمع جهانی محیط زیست UNIA۶ قرار گرفت.
طهماسبی اظهار داشت: ۱۹ قطعنامه در UNIA۶ پیشنهاد شده بود که یکی از آنها در مورد گردو غبار بود و توسط جمهوری اسلامی ایران ارائه شده بود، متعاقب برگزاری اجلاس منطقه ای در سال قبل در تهران در زمینه گردو غبار و کنفرانس بین المللی شهریور امسال، برنامهریزی های لازم برای یک روند رو به جلو برای همسوسازی کشورها در مقابله با گردو غبار را شروع کردیم.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار تاکید کرد: در این مورد یک برنامه عمل منطقهای تهیه کردیم و بعد کنفرانس تهران را داشتیم که یک بیانیه در آن به امضا کشورهای منطقه رسید و مفاد آن قطعنامه را به مجمع محیط زیست ملل متحد در نایروبی ارسال کردیم که بعد از بررسی دو هفتهای این قطعنامه در این مجمع بین المللی مطرح شد.
طهماسبی گفت: اگر این قطعنامه تصویب شود کشورها را دور هم جمع می کنیم و اهدافی که در این قطعنامه مطرح شده است را پیش می بریم.
«علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در راس هیاتی بلند پایه متشکل از کارشناسانی از وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست در این اجلاس حضور داشت.
برنامه محیط زیست ملل متحد نهادی وابسته به سازمان ملل متحد است که فعالیتهای زیست محیطی اعضای خود را هماهنگ کرده، در توسعه کشورها در اجرای دقیق سیاستها و تشویقهای گسترش قابل تحمل موثر بر طبیعت از میان شیوههای دقیق محیطی مساعدت می کند.
117
بیشتر بخوانید:
سلاجقه: با کشور عراق به راهکارهای عملیاتی خوبی رسیده ایم
کشورهای توسعهیافته تهدیدی برای دریا و خشکی/حفظ محیطزیست تحت تاثیر تعارفات دیپلماسی قرار نگیرد