تظاهرات گسترده مردم سودان در اعتراض به تعلل شورای نظامی در انتقال قدرت به غیرنظامیان، با سرکوب وحشیانه نیروهای امنیتی همراه شد.

به گزارش ایران پرس، تظاهرات سراسری در سودان با عنوان "تظاهرات میلیونی"  به دعوت گروه‌های سیاسی مخالف شورای نظامی حاکم، عصر یکشنبه در شهرهای مختلف این کشور از جمله "خارطوم"، پایتخت، "عطبره"  در  شمال، "کسلا" در شرق و "الابیض" در غرب برگزار شد.

تظاهرکنندگان خواستار انتقال قدرت از نظامیان به «دولت مدنی» شدند.

در مقابل نیروهای امنیتی با یورش به تظاهرکنندگان دستکم 7 نفر را کشتند و 181 نفر دیگر را نیز زخمی کردند.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که شورای نظامی سودان همچنان مخالف سرسخت انتقال قدرت به غیرنظامیان است.

شورای نظامی سودان یکشنبه تنها در بیانیه‌ای از آمادگی خود برای آغاز مذاکرات با معترضان خبر داد  و مدعی شد، هرگونه راه حل باید تحت نظارت اتحادیه آفریقا باشد.

شورای نظامی انتقالی سودان پس از کودتای 11 آوریل ارتش این کشور و برکناری "عمر البشیر" از سمت ریاست جمهوری، قدرت را در سودان در اختیار گرفته است اما مردم با ادامه دادن به اعتراض های خود، خواهان تشکیل دولتی غیرنظامی اند.

گفت وگوها میان شورای نظامی حاکم بر سودان و ائتلاف معارضان بعد از برخورد خشونت آمیز نیروهای امنیتی این کشور با یک تجمع اعتراضی در خارطوم در روز سوم ژوئن که به مرگ بیش از 118 نفر انجامید به حالت تعلیق درآمده است.

به گفته معترضان سودانی، تصمیم شورای نظامی سودان به سرکوب خشن معترضان با سفر اخیر مقامات ارشد این شورا به کشورهای عربستان، امارات و مصر در ارتباط است.

شورای نظامی انتقالی سودان از حمایت عربستان، امارات و مصر  برخورداراست. 

بحران در سودان از 19 دسامبر 2018  با اعتراضات مردمی علیه اوضاع وخیم اقتصادی وافزایش قیمت ها به ویژه قیمت نان و سوخت شروع شد و با مداخله نیروی نظامی و تلاش آنها برای سرکوب معترضان ابعاد گسترده سیاسی، اقتصادی و امنیتی یافته است.

117

تظاهرات سراسری در سودان؛ شلیک گلوله به سوی معترضان

ادامه بحران در سودان؛ خط و نشان شورای نظامی برای معترضان/ تحلیل

خط و نشان شورای نظامی سودان برای معترضان این کشور