ایران پرس-صدها نفر از مردم هندوراس با تجمع در مقابل سفارت آمریکا در تگوسیکالپا سیاست های مداخله جویانه این کشور را محکوم کردند. 

حدود دویست معترض از جمله بومیان هندوراس با برگزاری تظاهرات، حمایت آمریکا از تقلب در انتخابات و «خوان اورلاندو هرناندز» (Juan Orlando Hernandez)، رئیس جمهوری راستگرای این کشور را محکوم کردند. 

خوان اورلاندو هرناندز رئیس جمهوری راستگرای هندوراس

در این تظاهرات مسالمت آمیز، معترضان با در دست داشتن شمع، یاد کشته شدگان ناآرامی های اخیر در هندوراس را گرامی داشتند.

در ماه های اخیر 22 نفر از معترضین به نتایج انتخابات هندوراس توسط نیروهای امنیتی کشته شدند. 

هرناندز در 27 ژانویه برای بار دوم به عنوان رئیس جمهوری هندوراس سوگند خورد. ولی مخالفان دولت، آغاز دور دوم ریاست جمهوری وی را شروع دوران دیکتاتوری در هندوراس توصیف کرده اند.

در مراسم سوگند هرناندز تنها 67 نفر از 128 عضو کنگره حضور داشتند. سالوادور نصر الله از حزب لیبرال و رقیب اصلی هرناندز در انتخابات ریاست جمهوری و طرفدارانش معتقدند، هرناندز و مقامات انتخاباتی در شمارش آراء تقلب کرده اند.

مخالفین هرناندز معتقدند هرناندز به پشتوانه حمایت آمریکا این اقدام را انجام داده است. 

ردپای آمریکا در انتخاب مجدد هرناندز

هرناندز در دور اول ریاست جمهوری خود، روابط بسیار نزدیکی با آمریکا برقرار کرد و با طرح های واشنگتن برای مقابله با ورود مهاجران از هندوراس به آمریکا همکاری می کرد.

در مقابل سالوادور نصرالله از حمایت چپگرایان و طرفداران استقلال از آمریکا از جمله مانوئل زلایا حمایت می شد.

نتایج انتخابات 26 نوامبر 2017 حتی مورد تایید ناظران انتخاباتی منطقه ای و بین المللی هم نبود، اما آمریکا آن را تایید کرد و از مردم خواست به دموکراسی احترام بگذارند.

لوئیس آلماگرو(Luis Almagro)، دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی، صراحتا اعلام کرد که نتایج انتخابات ریاست جمهوری هندوراس را تایید نمی کند. معیارهای دوگانه آمریکا در قبال انتخابات در آمریکای لاتین بویژه تفاوت رفتار دولت واشنگتن با دو انتخابات ونزوئلا و هندوراس حتی رسانه های آمریکایی را نیز شگفت زده کرد. 

یک بام و دوهوای آمریکا در مورد هندوراس

میامی هرالد در سرمقاله خود نوشت: عجیب است که آمریکا نتایج انتخابات در ونزوئلا را که سازمان های بین المللی تایید کردند، نمی پذیرد، اما نتایج انتخاباتی را که نهادهای بین المللی در آن شبه دارند، تایید کرده و حتی از آن حمایت می کند.

مردم هندوراس معتقدند، آمریکا علنا در مسائل داخلی آنها دخالت کرده و هرناندز دست نشانده این کشور است.

با توجه به این وضعیت به نظر نمی رسد که در کوتاه مدت دو طرف بتوانند به یک راه حل برای بازگرداندن ثبات در این کشور دست یابند. 

به طور کلی، میان دولت های راستگرا در آمریکای لاتین و مردم تا حدی شکاف وجود دارد.

دولت های راستگرا از سوی نخبگان وابسته به آمریکا حمایت می شوند و کمتر از حمایت گسترده مردمی برخوردار هستند. 

به نظر می رسد در صورتی که دو طرف بتوانند کنگره را به برگزاری مجدد انتخابات راضی کنند، می توان به بهبود اوضاع امیدوار بود درغیر این صورت التهاب در جامعه به شدت دوقطبی شده تشدید می یابد. 134/111

نویسنده: تهمینه بختیاری

بیشتر بخوانید:

حزب ملی هندوراس‌: «هرناندز» ریاست‌جمهور می‌ماند+ ویدئو

پیروزی هرناندز در دور نخست ریاست جمهوری در هندوراس

مخالفت کنگره هندوراس با همه پرسی انتخاب مجدد هرناندز

خوان اورلاندو هرناندز رئیس جمهوری راستگرای هندوراس