به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، اهالی نیویورک روز یکشنبه (1 اسفند) در برنامهای از پیش تعیین شده علیه اقدامات ترامپ برای ممانعت از ورود مسلمانان به امریکا، به خیابانها رفتند.
در این تظاهرات که با عنوان «من هم مسلمان هستم» برگزار شد، معترضان پرچمها و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها شعار نوشتههایی در حمایت از مسلمانان نگاشته شده بود.
معترضان از طیفهای گوناگون اجتماعی و دارای ادیان مختلف بودند؛ همچنین سوزان ساراندون، یکی از بازیگران مشهور در سینمای هالیوود و راسل سیمونز، از کارآفرینان بزرگ و پیشکسوت حوزۀ موسیقی و سینمای امریکا، از حاضرین در جمع معترضان نیویورکی بودند.
سیمونز در جمع معترضان گفت: «او [ترامپ] از خود میراث نفرت برجای خواهد گذاشت، در حالی که امریکا در حال حرکت به سوی عشق است. تمام تنوعی که ما امروز در اینجا شاهد حضور آن هستیم، پیروز خواهد شد و امریکاییها به مسیر اصلی خود برای حرکت به سوی یک مکان دوستداشتنیتر، باز خواهند گشت.»
ساراندون نیز با ایراد یک سخنرانی اعلام کرد: «ما اکنون در حالی اینجا ایستادهایم که در این لحظه از تاریخ دیگر نمیتوان خنثی بود. اگر شما ساکت باشید، همدست خواهید بود. ما اینجا هستیم چون چرخدندهای در ماشین او [ترامپ] برای از بین بردن قانون اساسی نخواهیم بود. »
رولاندو ماتالون، خاخام نیویورک، نیز در این تظاهرات شرکت کرده بود و در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «من برای اعتراض به ممانعت از ورود مسلمانان اینجا هستم تا نشان دهیم ما در کنار یکدیگر خواهیم ایستاد. ما اینجا هستیم تا از مهاجران و پناهندگان دفاع کنیم؛ تا از یکدیگر در این وضعیت سرشار از نفرت محافظت کنیم.»
یکی از شهروندان نیویورک نیز در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت: «من به اینجا آمدم چون این دولت علیه حقوق مردم به حاشیهرانده شده و اقلیت اقدام میکند و من به عنوان یک فرد سفیدپوست وظیفه دارم به جای کسانی که نمیتوانند در دفاع از خود حرف بزنند، صحبت کنم.»
ترامپ در هفتههای نخست ریاستجمهوری خود فرمانی امضا کرد که به موجب آن، شهروندان کشورهای ایران، عراق، سوریه، لیبی، یمن، سودان و سومالی که اتباع آنها عمدتاً مسلمان هستند، به مدت 90 روز از سفر به امریکا منع میشدند.
این فرمان همچنین شامل ممنوعیت ورود پناهجویان سوری بهصورت نامحدود و ممانعت 120 روزه از ورود هر پناهجویی به امریکا میشد.
این فرمان جنجالی با مخالفت بسیاری از مقامات امریکا و نظام قضایی این کشور روبرو شد و در ابتدا یک قاضی فدرال در ایالت واشنگتن با صدور حکمی این فرمان را موقتاً در سراسر امریکا لغو کرد.
پس از حکم قاضی واشنگتن، ترامپ وعده داده بود که به سادگی در دادگاه تجدید نظر به پیروزی خواهد رسید، اما در تاریخ 21 بهمنماه، شعبۀ نهم دادگاه تجدید نظر فدرال امریکا رأی به لغو فرمان رئیسجمهور امریکا داد.
ترامپ در نهایت اعلام کرد به زودی فرمانی «نو و بدیع» دربارۀ مهاجرت صادر خواهد کرد که با توجه به گزارشهای منتشر شده، همچون فرمان قبلی، علیه ورود مسلمانان به امریکا خواهد بود.113/110
بیشتربخوانید:
تظاهرات هزاران نفری مردم اسپانیا در حمایت از پناهجویان / تحلیل
تظاهرات ضد ترامپ در آمریکا