«وینسینت ماگوینیا» سخنگوی ریاست جمهوری آفریقای جنوبی ضمن درخواست تحرک فوری دیوان بین المللی دادگستری برای جلوگیری از قحطی در باریکه غزه، تاکید کرد: نیاز به اقدامات بیشتری برای تضمین امنیت و سلامت 2 میلیون و سیصد هزار فلسطینی در غزه وجود دارد.
شرایط در باریکه غزه بحرانی است. رژیم صهیونیستی نه تنها بر حجم حملات خود افزوده بلکه راه های کمک رسانی را نیز بر این باریکه بسته است.
در این زمینه «مایکل فخری» گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص حق غذا با هشدار درباره وخامت بحران قحطی و گرسنگی در غزه گفت: اسرائیل میخواهد تمام فلسطینیان را مجازات کند. این نسلکشی است. این میزان از گرسنگی پیش از این در غزه تجربه نشده بود. مردم غزه یک خشونت طولانی، آهسته و دردناک را تجربه می کنند.
اگرچه مقامات مختلف سازمان ملل و بسیاری از کشورها نسبت به گرسنگی مردم غزه واکنش نشان داده و خواستار ایجاد راه های امن برای کمک رسانی به مردم فلسطین شده اند اما اسرائیل همچنان در سایه حمایت های آمریکا و کشورهای غربی به جنایات خود ادامه می دهد.
در این راستا آفریقای جنوبی که پیشتر شکایتی را ضد رژیم صهیونیستی به دلیل نقض کنوانسیون نسلکشی به دیوان بینالمللی دادگستری ارائه کرده بود، بار دیگر بر لزوم فعالیتهای فوری دیوان بین المللی دادگستری برای اطمینان از جلوگیری نسل کشی بیشتر در باریکه غزه تاکید کرد.
آفریقای جنوبی از هفته های اول حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینیان، اسرائیل را متهم به آپارتاید و نسل کشی در غزه کرد و علاوه بر شکایت از اسرائیل از دیوان بین المللی دادگستری توقف حملات اسرائیل به غزه و برقراری آتش بس را خواستار شد.
اگرچه حکم اولیه دیوان بینالمللی دادگستری درباره شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی صادر شد و بر اساس آن، رژیم صهیونیستی ملزم شد که اقداماتی را در راستای ممانعت از نسلکشی در غزه انجام دهد. اما عملا اسرائیل نه تنها به حملات خود علیه فلسطینیان ادامه می دهد بلکه اکنون با سیاست گرسنگی دادن رسما نسل کشی زجرآوری را برای مردم غزه آغاز کرده است. براساس اطلاعات سازمان ملل، همه ساکنان غزه با قحطی مواجه هستند و در حال حاضر حدود ۳۷۸ هزار نفر از گرسنگی رنج می برند.
روزنامه گاردین در این زمینه نوشت: اقدامات اسرائیل نشان می دهد که این رژیم قصد دارد فلسطینیان را تنها به دلیل فلسطینی بودن، از بین ببرد ؛ محروم کردن عامدانه مردم از غذا به وضوح یک جنایت جنگی است.
شرایط وخیم غزه سبب شده تا جامعه بین المللی برقراری آتش بس در باریکه غزه را خواستار شود. بسیاری از کشورها با تشکیل کمپین های مختلف توقف حملات اسرائیل را خواستار شده اند با این حال رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن آمریکا، مخالف برقراری آتش بس هستند.
آمریکا همچنان برای اسرائیل جهت قتل عام مردم غزه سلاح می فرستد و در شورای امنیت برای ممانعت از صدور قطعنامه آتش بس در غزه از حق وتو استفاده می کند.
«محمد فیصل دوجی» مدیرکل سابق رسانهای دولت آفریقای جنوبی تأکید کرد: کشورهای غربی با توجه به حمایتهای خود از اسرائیل در جنایتها در نوار غزه، دیگر نمی توانند از حقوق بشر حرف بزنند. غرب امروز شریک جرم، نسل کشی علیه فلسطینیان است.
اکنون بار دیگر آفریقای جنوبی برای برقراری آتش بس و جلوگیری از نسل کشی فلسطینیان با سلاح گرسنگی خواستار بسیج همه کشورهای جهان علیه جنایات اسرائیل و افزایش فشارهای بین المللی به ویژه اقدام جدی دیوان بین المللی دادگستری شده است.
پرتوریا از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته دستوری صادر کند که بر اساس آن، اسرائیل فورا انتقال کمک ها و خدمات مورد نیاز در باریکه غزه را تضمین کند.
به باورآفریقای جنوبی، وضعیت به شدت فوری حاکم بر غزه ایجاب می کند تا دیوان بین المللی دادگستری بدون برنامه ریزی برای آغاز جلسات دادرسی های جدید، اقدام به تصمیم گیری کند وجامعه جهانی نیز دراین راستا همکاری کند.
نویسنده: دینیاریان
116
بیشتر بخوانید:
سران کشورهای آفریقایی خواستار پایان فوری جنگ در غزه شدند
نگاهی به درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بین المللی دادگستری در باره رفح
شکایت جدید آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به دادگاه کیفری بینالمللی