معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از آغاز عملیات اجرایی ساخت دو نیروگاه هسته ای جدید خبر داد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در دومین مراسم کانون حرفه ای رسانه در تشریح فعالیت های هسته ای ایران گفت: به دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران، عملیات اجرایی ساخت دو نیروگاه هسته ای جدید با 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری آغاز خواهد شد.

صالحی با بیان اینکه با اجرای برجام غنی سازی و تولید آب سنگین در ایران همچنان حفظ شده است، افزود: موضوع مازاد آب سنگین تولیدی ایران هم در حال حاضر در دستور کار فروش است و صنعت هسته ای هم در حال فعالیت خوبی قرار دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این حال تاکید کرد:صنعت هسته ای صنعتی بسیار حساس است و باید در آن دقت ویژه ای صورت گیرد تا مشکلی پیش نیاید.

صالحی با اشاره به تلاش غربی ها برای اعمال فشارها و تهدیدهای مختلف بر ایران در مسیر توسعه فناوریهای هسته ای افزود: مشکل غربی ها با تسلیحات، اقتصاد، فنآوری، تجارت یا حتی علم ایران نیست بلکه مشکل غربی ها با ملت ایران، نگرانی از انتشار پیام انقلاب اسلامی به جهان است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پیش از این هم با بیان این که شرکت‌های بزرگ اروپایی متقاضی خرید محصول آب سنگین ایران هستند، گفت: درباره عرضه ۲ محموله ۱۰ تا ۱۵ تُنی به ۲ کشور اروپایی مذاکره شده است و قرارداد فروش ۴۰ تُن آب سنگین به روسیه در آینده نزدیک امضاء می شود.

معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت:در دیدار اخیر «نیکلای اسپاسکی»معاون شرکت روس اتم نیز تسریع در اجرای پروژه های همکاری همچون احداث واحدهای جدید نیروگاهی در بوشهر مطرح شده است.

توسعه صنعت هسته ای جمهوری اسلامی در حالی است که سازمان انرژی اتمی ایران با استقبال از پیشنهادات برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی برای ساخت نیروگاه اتمی در ایران، همه پیشنهادات درخصوص همکاری درباره ساخت نیروگاه هسته ای را بررسی می کند.

تولید 20 هزار مگاوات برق اتمی از تکالیفی است که مجلس شورای اسلامی برای دولت قرار داده است و گسترش همکاریهای ایران و روسیه در زمینه ساخت نیروگاههای اتمی خواست دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران است.

این نیروگاهها به سوخت هسته ای نیاز دارند و اصل غنی‌ سازی درخاک ایران برای تولید سوخت از جمله موضوعات مورد پذیرش درمذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک در سالهای گذشته بوده است.

جمعیت جهان ظرف 30 سال آینده دو میلیارد نفر افزایش خواهد یافت و برای تأمین تقاضای رو به رشد انرژی و مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیمی،انرژی هسته ای به عنوان انرژی پاک،مورد تقاضای همه کشورها خواهد بود.

نه تنها ایران، بلکه همه کشورهای دنیا به برق هسته‌ای نیاز دارند و در حال حاضر مشاهده می شود که همه کشورها از جمله کشورهای همسایه ایران در حال تلاش برای استفاده از نبروگاه برق هسته ای هستند.

جمهوری اسلامی ایران با صرف سرمایه گذاری کلان در زمینه آموزش، علوم و تکنولوژی پیشرفت های شگرفی در این زمینه داشته است و با یک برنامه ملی جامع، به دستاوردهای بزرگی در کاربردهای هسته ای غیرنظامی گوناگون رسیده که هم اکنون در زمینه های پزشکی، کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.