در این راستا منابع امنیتی کامرون از تدارک عملیات نظامی، تحت رهبری نیروی چند ملیتی مشترک (FMM) خبر دادند.
با توجه به ضربه جدی که چندی پیش به پایگاه گروه تروریستی بوکوحرام در جنگل سامبیسا (Sambisa) در نیجریه وارد شد، نیروی چند ملیتی مشترک قرار است عملیات علیه گروه تروریستی بوکوحرام در منطقه دریاچه چاد را به زودی آغاز کند.
نیروی چند ملیتی مشترک متشکل از ارتش کامرون، نیجر، نیجریه و چاد است که با کاهش سطح آب دریاچه و سازماندهی مجدد، درصدد انجام عملیات هستند.
این نیروها مانند عملیات قبلی به دنبال به دست آوردن جای پایی در منطقه وسیعی که گروه تروریستی بوکوحرام در آنجا مستقر شده، هستند.
این عملیات که از چند هفته پیش تاکنون برنامه ریزی شده است، به دلیل مجموعه ای از عوامل به تعویق افتاده بود.
گروه تروریستی بوکوحرام در سال 2009 با هدف استقرار به اصطلاح خلافت در شمال نیجریه سلاح در دست گرفت ومدت هاست حملات خود را به نیجر، چاد و شمال کامرون نیز گسترش داده است.
جنایات بوکوحرام در نیجریه، کامرون، نیجر و چاد
طی این سال ها بیش از 15 هزار نفر در نیجریه، کامرون، نیجر و چاد کشته و بیش از دو میلیون نفر آواره شده اند.
این گروه سال هاست با انجام عملیات های تروریستی امنیت و ثبات را به ویژه در مناطق شمالی نیجریه مختل کرده و تهدید های خود را به دیگر کشورهای همجوار در منطقه نیز گسترش داده است.
از جمله مناطق مهم در این منطقه حوزه دریاچه چاد است.
بسیاری از پناهجویان از ترس حملات گروه بوکوحرام به این منطقه و مناطق اطراف آن پناه آورده اند.
عملیات تروریستی بوکوحرام در این مناطق نیزسبب کشته و زخمی شدن بسیاری شده است.
برخی از این مناطق به علت ترس از این حملات اکنون خالی از سکنه است.
عزم جدی برای مقابله با حملات بوکوحرام
اگرچه کشورهای منطقه مدتهاست در تلاش مشترک برای مبارزه با این گروه تروریستی هستند اما به نظر می رسد عزم جدی تری اکنون میان آنها برای مبارزه با این گروه شکل گرفته است.
«محمدو بوهاری» رییس جمهوری نیجریه که با وعده نابودی بوکوحرام به قدرت رسید مدتهاست از نابودی این گروه و تلاش ارتش این کشور برای مبارزه با گره بوکوحرام حرف می زند اما طی چند ماه اخیر ارتش این کشور بر مبارزات خود شدت بخشیده است.
پاکسازی مناطقی از جنگل سامبیسا توسط ارتش نیجریه گام بزرگی برای مبارزه با این گروه محسوب می شود به طوری که بسیاری معتقدند پناهگاه اصلی اعضای این گروه از دست رفته است اگر چه بیم آن می رود که افراد تروریست به میان افراد جامعه بازگردند و موج دیگری از عملیات های تروریستی را آغاز نمایند.
چندی پیش سازمان ملل متحد کشورهای منطقه دریاچه چاد را به تقویت همکاری ها در روند مبارزه با بوکوحرام فرا خواند و اعلام کرد، هر چند شبه نظامیان بوکوحرام بخشی ازمناطق تحت کنترل خود را از دست داده اند ولی همچنان تهدیدی برای امنیت منطقه محسوب می شوند و کشورهای منطقه دریاچه چاد باید استراتژی مقابله مشترک را تقویت کنند.
تشدید بحران انسانی در آفریقا
این شرایط در حالی است که بحران انسانی به شدت در منطقه تشدید شده است.
"استفان اوبراین" Stephen O'Brien معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه چندی پیش در مورد تشدید بحران انسانی در شمال شرقی نیجریه، بخش هایی از کامرون، چاد و نیجر هشدار داد.
بیش از 10 میلیون نفر در این مناطق به کمک های فوری بشردوستانه نیاز دارند.
در چنین شرایطی؛ شروع عملیات مشترک علیه بوکوحرام یک حرکت تعیین کننده برای ریشه کن کردن گروه تروریستی بوکوحرام در نیجریه و کشورهای منطقه است اما باید دید در عمل تا چه اندازه این عملیات می تواند به هدف اصلی که نابودی بوکوحرام بینجامد.115/111
بیشتر بخوانید:
حمله بوکوحرام به شمال شرق نیجریه
حمله مرگبار بوکوحرام در نیجر
سوءاستفادۀ عوامل بمبگذار بوکوحرام از نوزادان در نیجریه