بنابر بیانیه دفتر ریاست جمهوری نیجریه، «محمدو بوهاری» رئیسجمهوری این کشور ترجیح می دهد، دختران ربوده شده در منطقه «داپچی»Dapchi شمال شرق نیجریه زنده به آغوش خانواده هایشان بازگردند، از این رو مذاکره با گروه بوکوحرام در دستور کار قرار گرفته است.
گروه تروریستی بوکوحرام 19 فوریه با حمله به یک مدرسه دخترانه در منطقه «داپچی» نیجریه 111 نفر از دانش آموزان این مدرسه را با خود برد.
این دومین بار است که بوکوحرام با حمله به مدارس دخترانه، دانش آموزان را می رباید. نخستین بار در آوریل 2014 بوکوحرام 276 دانش آموز دختر نیجریه ای را ربود و همچنان از سرنوشت بیش از صد نفر از آنها اطلاعی در دست نیست.
اگر چه طی سال های اخیر مبارزه ارتش نیجریه با بوکوحرام شدت گرفته است و مقامات نیجریه به طور مکرر از تلاش برای نابودی این گروه می گویند، اما کشتارها و حملات بوکوحرام همچنان ادامه دارد و در این راستا کودکان، زنان و دختران بیش از سایر اقشار، هدف گروه تروریستی بوکوحرام قرار می گیرند.
بسیاری از زنان و کودکان در انواع عملیات تروریستی توسط بوکوحرام به کار گرفته می شوند و بسیاری مجبور به ازدواج های اجباری می شوند.
چندی پیش، «ماریکسی مرکادو» سخنگوی یونیسف از افزایش چهار برابری استفاده گروه تروریستی بوکوحرام از کودکان به عنوان «بمب انسانی» در شمال نیجریه خبر داد.
تلاش بوکوحرام برای حمله به ارتش نیجریه
در حالیکه حملات نیروی نظامی نیجریه به سکونتگاه های بوکوحرام، باعث کشته شدن و دستگیری بسیاری از اعضای این گروه تروریستی شده است اما موضعگیری ها و تشدید حملات بوکوحرام طی ماه های گذشته نشان می دهد که این اقدامات کافی نبوده است.
چنانچه «ابوبکر شکائو»، سرکرده گروه تروریستی بوکوحرام چندی پیش تهدید کرد که این گروه به دنبال تداوم حملات علیه مواضع ارتش نیجریه است.
اگر چه یکی از وعده های انتخاباتی بوهاری در زمان انتخابات ریاست جمهوری این کشور ریشه کنی بوکوحرام بوده و بسیاری از شهروندان این کشور نیز امیدوار بودند، بوهاری با توجه به سابقه نظامی خود و تعاملاتش با کشورهای منطقه در این زمینه موفق عمل کند اما اکنون با گذشت چند سال، بوکوحرام نه تنها در نیجریه بلکه در کشورهای اطراف نیز عملیات تروریستی خودرا گسترش داده است.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند ضعف دولت مرکزی ونبود عزم و اراده کافی از سوی مقامات دولتی برای مبارزه با تروریست ها، شرایط اقتصادی نامطلوب و افزایش فقر و بیکاری در این کشور، بی عدالتی و فساد همچنین اختلافات قومی و قبیله ای از جمله دلایل ناکامی نیروی نظامی این کشور در مبارزه با بوکوحرام است.
از سوی دیگر نباید نقش کشورهای غربی و متحدانشان را نیز درحمایت پشت پرده از بوکوحرام و استفاده از شرایط کنونی به نفع منافع خود از نظر دور داشت.
اکنون دولت نیجریه وعده گفت و گو برای آزادی دختران را داده است اما زمان تعیین می کند که مذاکره در اینباره تا چه حد امکانپذیر است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
116/110
بیشتر بخوانید:
مذاکره دولت نیجریه با بوکوحرام برای آزادی 111 دختر ربوده شده
حمله تروریست های بوکوحرام به شمال کامرون
نجات ده ها دانش آموز از اسارات تروریست های بوکوحرام در نیجریه