ایران پرس: وزیر خارجه بلاروس درباره تلاش غرب برای تبدیل این کشور به «اوکراین دیگر» هشدار داد.

«ولادیمیر ماکی» روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «راشا تودی»، تأکید کرد: "من فکر می‌کنم هدف کسانی که علیه بلاروس دست به اقدامات خصمانه می‌زنند، آن است تا این کشور را به اوکراینی دیگر تبدیل کنند. به همین دلیل هرچه می‌گذرد، اظهارات ضدبلاروس داغ‌تر می‌شود.

در واقع در برهه کنونی هم هدف غربی‌ها در وهله نخست بلاروس نیست، بلکه روسیه است که امروزه در مقابل چشمان کشورهای غربی به یک قدرت توانمند جهانی تبدیل شده و غربی‌ها را نگران کرده است."

وی معتقد است که غربی ها سپس قصد دارند این تجربه را در خصوص روسیه به اجرا درآورند.

هشدار این مقام ارشد بلاروس با توجه به تشدید اقدامات خصمانه غربی ها به ویژه اتحادیه اروپا و آمریکا علیه مینسک در ماه های اخیر قابل فهم است. منظور وزیر خارجه بلاروس از تبدیل این کشور به اوکراینی دیگر این است که همانند اوکراین که عملا به بلوک غرب و جبهه ضد روسی پیوسته است، بلاروس نیز با تغییر رژیم و رئیس جمهور آن تبدیل به پایگاه جدیدی ضد روسیه شود.

حمایت غرب از تظاهرات ضد دولتی در بلاروس

بلاروس پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در اوت 2020 و انتخاب مجدد «الکساندر لوکاشنکو» گرفتار اعتراضات داخلی گسترده ای شده و مخالفان خواهان کناره گیری وی از قدرت شدند.

با این حال این اعتراضات که با حمایت گسترده غرب همراه بوده راه به جایی نبرده است. غرب همواره به اعتراضات بلاروس به مثابه فرصتی بی بدیل برای تحقق اهداف کلان خود در عرصه اروپای شرقی و علیه روسیه نگریسته است.

در این راستا آمریکا و اتحادیه اروپا در چارچوب برپایی انقلاب رنگی به حمایت از معترضان پرداخته و اکنون روند مداخله جویی خود را با افزایش فشارهای سیاسی و تحریم های جدید تشدید کرده اند.

اتحادیه اروپا و آمریکا تقریبا به طور هم زمان اعلام کردند که الکساندر لوکاشنکو را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب بلاروس به رسمیت نشناخته و بارها از نحوه برخورد دولت بلاروس با معترضان انتقاد کرده اند.

در مقابل رئیس جمهور بلاروس بارها از توطئه های غرب علیه این کشور خبر داده و آن را محکوم کرده است.

«آرتیوم شرایبمن» تحلیلگر سیاسی با اشاره به وضعیت بحرانی روابط بلاروس وغرب می گوید: "این یک بحران بی سابقه است و ارزیابی آن دشوار است. مسلماً مینسک در صحنه بین المللی جدی تر خواهد شد."

در این راستا لوکاشنکو در 2 ژوئیه در یک گردهمایی به مناسبت روز استقلال این کشور اعلام کرد که گروه‌های شورشی که قصد انجام کودتا را در بلاروس داشتند، کشف و منهدم شدند.

بلاروس درمقابله با فشارهای مستمر سیاسی، اقتصادی و اکنون نظامی و امنیتی غربی ها که با هدف تضعیف این کشور و لوکاشنکو صورت می گیرد از حمایت های گسترده روسیه برخوردار است.

حمایت مسکو از بلاروس در راستای کمک به یک دولت مخالف سلطه غرب و نیز مقابله با اهداف تهاجمی غربی ها است.

هدف اصلی اتحادیه اروپا و آمریکا از تلاش برای سرنگونی لوکاشنکو این است که با کنار زدن او از صحنه قدرت  و روی کار آوردن یک رئیس جمهور غرب گرا در این کشور همسایه روسیه، مسکو در مرزهای غربی خود با زنجیره ای از دولت های هوادار غرب محاصره شود.

لوکاشنکو معتقد است: "هدف غربی ها قرار دادن  بلاروس در زنجیره «ویلنیوس تا کی‌یف» و ایجاد دیوار حائلی بین روسیه و غرب است."

اظهارات اخیر وزیر خارجه بلاروس دلیل دیگری بر صحت این نظر است که هدف اصلی غربی ها از اقدامات براندازانه در بلاروس، سرنگونی رئیس جمهور قانونی این کشور و روی کار آمدن غرب گرایان در بلاروس است تا به این ترتیب «مهار» یا همان« دربرگیری» روسیه یک گام دیگر به جلو رود.

با این حال مقاومت شدید بلاروس در برابر فشارهای سیاسی و اکنون نظامی و امنیتی غرب اجرای این سناریو را درباره این کشور اروپای شرقی که موقعیت ویژه ژئوپلیتیکی دارد با موانع جدی روبرو کرده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

لوکاشنکو اروپایی ها را تهدید کرد؛ مسیرهای ترانزیت کالا از بلاروس مسدود خواهند شد

تاکید پوتین بر ادامه حمایت از بلاروس در مقابل فشارهای غرب