تهران-ایران پرس: همایش بین المللی بیانیه گام دوم انقلاب و جهان اسلام با سخنرانی صاحبان قلم و صاحبنظران حوزه و دانشگاه در تهران آغاز شد.

محمد مهدی تهرانچی استاد دانشگاه، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سید محمد حسینی معاون رییس جمهور در امور مجلس از سخنرانان این همایش بودند.

دومین همایش ملی اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در تقارن با چهارمین سالروز صدور بیانیه گام دوم و بیستمین سالروز انتشار نامه تاریخی رهبر انقلاب در پاسخ به جمعی از نخبگان و فضلای حوزه علمیه صبح امروز (یکشنبه) در مرکز همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

گفتنی است همایش بین المللی بیانیه گام دوم انقلاب و جهان اسلام با هدف آشنایی با باید ها و نبایدهای تعاملات فرا ملی نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح امت اسلامی برای تحقق بیانیه گام دوم در مقیاس منطقه و امت اسلام و زمینه سازی برای تبیین تجربه تمدن جمهوری اسلامی در گام اول انقلاب برای مخاطبان جهان اسلام با رویکرد تمدنی به مخاطبان جهان اسلام در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم طراحی و امروز برگزار شد.

تاکید حداد عادل بر ایجاد سازکاری برای صحبت کردن موافقان و مخالفان در دانشگاه ها 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: فکر میکنم در مسئله آزاداندیشی ضعف ما در این است که نتوانستیم سازوکار مدیریتی طراحی بکنیم. 

غلامعلی حدادعادل افزود: برای مثال، در دانشگاه، عده ای با یک موضوع موافق و عده ای دیگر مخالف هستند، مدیریت دانشگاه ها باید آیین نامه ای تدوین کند که این موافقان و مخالفان بتوانند با یکدیگر حرف بزنند.

وی اظهار داشت: فرهنگ و تمدن هایی که از نظر عقلانی دچار از هم گسیختگی شده اند، دوام نمی یابند و تمدن غرب  نیز اسیر عدم سازگاری درونی شده است. 

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بخش دیگری از این سخنان خود گفت: دوام و اعتبار هر تمدن و فرهنگی به میزان عقلانی بودنش است، اگر دقت داشته باشید یکی از گفتمان هایی که رهبری مطرح کردند، سه گانه عدالت، معنویت و عقلانیت است. 

این مقام مسئول تاکید کرد: باید در چیستی عقلانیت تأمل شود، چراکه اهمیت آن در اعتبار یک فرهنگ و تمدن؛ قابل مقایسه با اهمیت فکر در شخصیت یک فرد است. 

حدادعادل تاکید کرد: فکرورزی و اندیشه کردن نیز باید در آموزش و پرورش به فرزندان آموزش داده شود و پس از آن دیر است. 

116