اقدام جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای جلب توجه ترامپ در اجلاس ماه مه در بروکسل خبر ساز شد.

به گزارش روزچهارشنبه ایران پرس به نقل از ایندیپندت، مقامات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)برای جلب توجه ترامپ دست به اقدامی جدید زده اند. آنها برای جلب توجه بیشتر ترامپ به سخنرانیها  در اجلاسی که قراراست در آخر همین ماه  در بروکسل برگزار شود برای کلیه سخنرانان محدودیت زمانی قائل شده اند. به این مفهوم که هر فرد به هنگام سخنرانی تنها بین 2  تا 4 دقیقه برای ارائه کل مطالب خود زمان در اختیار خواهد داشت.

یکی از منابع آگاه، ضمن مضحک خواندن این اقدام که به منظور جلب نظر بیشترترامپ  به مفاد سخنرانی صورت می گیرد آن را به آرام کردن یک کودک تشبیه کرده است وی که نخواسته نامش فاش شود در ادامه حضور فردی با مشخصات ترامپ در اجلاس ناتو را که فاقد قدرت تمرکز و فاقد هرگونه علاقه و دانش نسبت به مسائل عمیق سیاسی جهان است امری جنون آمیز و بی ثمرخوانده است.

بسیاری از کارشناسان ناتو از موضعگیری و واکنش ترامپ نسبت به سخنرانیها و موضعات مختلف سیاسی مطرح شده از سوی این سازمان در اجلاس آتی این سازمان نگرانند چرا که شواهد نشان داده است ترامپ از درک درست مسائل و تحلیلهای سیاسی عاجز است ومضامین مطرح شده در قالب سخنرانیها از نظر وی بسیار رسمی خشک و از درک سیاسی او فراتراست و بنابراین چندا ن به مذاق وی سازگار نخواهد بود

 اقدام جدید و در عین حال قابل تامل سران ناتو در حالی مطرح می شود که دونالد ترامپ در 18 بهمن ماه سال گذشته درپی گفتگوی تلفنی «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو، بر خلاف لفاظی های دوران مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، بر حمایت قوی و مستحکم آمریکا از ناتو تاکید کرده بود .

در همین راستا و بنا بر اعلام کاخ سفید ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و دبیرکل ناتو در تماس تلفنی با یکدیگر توافق کردند که به همکاری و هماهنگی نزدیک برای پرداختن به طیف کاملی از چالش‌های امنیتی که ناتو با آن روبرو است ادامه دهند.

ترامپ با اعلام منسوخ شدن ناتو و وعده افزایش مشارکت مالی اعضای دیگر این ائتلاف نظامی و کاهش بار مالی آمریکا روی کار آمد؛ اما اظهارات بعدی وی  در خصوص حمایت قوی از ناتو، نشانه عقب نشینی از مواضع گذشته او است.  

انتقاد از عمل نکردن اعضای ناتو برای تامین بودجه این ائتلاف نظامی تنها در دوره ترامپ نبوده و اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در این خصوص به دیگر اعضای ناتو فشار وارد می کرد.

دولت آمریکا با طرح افزایش مشارکت مالی اعضای ناتو در صدد است با پول و امکانات دیگران، از سازمان ناتو در راستای یکه تازی های خود در جهان بهره ببرد.

از طرف دیگر، جیمز ماتیس وزیر دفاع دولت ترامپ در نخستین روز انتصاب خود بر تعهد ثابت و پایدار آمریکا به ناتو تاکید کرد و این موضوع نشان می دهد که رئیس جمهور آمریکا به عنوان مافوق وی نیز برای بزرگترین اتحادیه نظامی غرب اهمیت قائل است.

ناتو به بهانه تهدید روسیه سیاست گسترش حضور نظامی در شرق اروپا را دنبال می کند و به بهانه مقابله با تروریسم در اقصی نقاط جهان مداخله و جنگ افروزی می کند و در همین راستا رئیس جمهور آمریکا از این ائتلاف نظامی غرب حمایت قوی می کند.121/111

بیشتر بخوانید:

تجدید نظر ترامپ در مورد جایگاه ناتو/ تحلیل

دولت «ترامپ» و آینده ناتو/ تحلیل

تاکید ترامپ بر حمایت قوی آمریکا از ناتو/ تحلیل