وزارت دفاع منطقه تایوان با محکوم کردن ورود این ناو به تنگه تایوان اعلام کرد: پکن به دنبال افزایش فشارها بر تایپه است.
بنا به ادعای وزارت دفاع منطقه تایوان ارتش چین از اوت 2016 تا پایان سال 2017 حدود 25 رزمایش در اطراف تایوان برگزار کرده است.
حرکت ناو هواپیمابر «لیائولینگ» چین در اطراف آبهای این کشور از جمله در تنگه تایوان بیش از آنکه برای اعمال فشار بر جزیره تایوان باشد نوعی واکنش به قدرت نمایی دریایی آمریکا در آبهای اطراف چین تلقی می شود.
امریکا با اعزام ناوگروه «یو اس اس کارل وینسون» و ناو «یو اس اس رونالد ریگان» به همراه سایر کشتی های جنگی به ابهای اطراف چین در تلاش است ضمن قدرت نمایی در برابر نیروی دریایی چین، این کشور را در محاصره دریایی قرار دهد.
به همین دلیل اخیرا" چین نیز اولین بار ناو هواپیمابر «لیائولینگ» خود را در ابهای دریایی چین جنوبی و تنگه تایوان به حرکت دراورد تا نشان دهد چین نیزاز قدرت دریایی مناسب برای پاسخگویی به تهدیدات دریایی آمریکا برخوردار است.
«لو یوان» Lu Yuan کارشناس ارشد نظامی موسسه علوم نظامی چین می گوید: برای مقابله با تهدیدات امریکا نیروی دریایی چین باید به یک گارد ساحلی پشتیبان مجهز شود.
با توجه به حضور فزاینده نظامی آمریکا وضع آب های چین برای این کشور سخت تر شده است و منازعات در دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی همچنان رو به افزایش است.
حمایت آمریکا از تایوان با هدف فشار بیشتر بر چین
در این شرایط تایوان با مطرح کردن چین به عنوان تهدید امنیتی می کوشد توجه محافل جهانی بخصوص امریکا را به تحولات تنگه تایوان جلب کند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا اخیرا با حمایتهای نظامی از تایوان کوشیده است از موضوع به عنوان اهرم فشار بر پکن جهت کسب امتیازات تجاری استفاده کند. در این شرایط تایوان نیز با بهره برداری از این شرایط درصدد است توجه امریکا را بیش از پیش به مساله تایوان جلب نماید.
هانشو دونگ Hunshu Dong استاد دانشگاه دفاع ملی چین می گوید: سیاست آمریکا در قبال چین بعد از جنگ سرد براساس سه اصل و خط مشی جدید تعریف شده است. اول ایجاد بحران در مناطق اطراف چین، دوم برگزاری رزمایش های مختلف در مناطق اطراف چین به منظور حفظ و تقویت حضور نظامیش در منطقه و سوم تهدید و ارعاب چین.
دراین راستا آمریکا با ایجاد اتحادهای نظامی با کشورهای دیگر در مناطق اطراف چین، به خصوص با تکیه بر پایگاه های نظامی در اوکیناوای ژاپن و استرالیا تلاش دارد بر میزان تهدیدهای خود علیه چین بیفزاید.
سوء استفاده تایوان از آب گل آلوده شده در منطقه
در هر حال، امریکا با دامن زدن به رقابتهای تسلیحاتی در منطقه شرق اسیا و دامن زدن به سیاست چین و کره شمالی هراسی درصد است موقعیت نظامیش را بیش از پیش در منطقه و حوزه ابهای اطراف چین تقویت کند.
وضعیتی که فرصت مناسبی برای تایوان ایجاد می کند تا با تهدید آمیز نشان دادن چین برای امنیت خود توجه محافل جهانی را به مساله تایوان جلب کند. 134/112
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
اعتراض چین به اعزام ناوهای آمریکا به تایوان
هشدار چین به تایوان و آمریکا
توصیه چین به استقلالطلبان تایوان
هشدار چین به آمریکا درباره میزبانی از وزیر دفاع تایوان
تشدید تنش در روابط چین و تایوان /تحلیل