پس از آنکه نخست وزیر اسپانیا از احتمال وتوی برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) خبر داد، لندن بار دیگر با چالشی جدید روبرو شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، «پدرو سانچز»­ نخست وزیر اسپانیا روزپنجشنبه پس از گفت‌وگو با «ترزا می»، نخست وزیر بریتانیا گفت: مواضع دوطرف همچنان از هم فاصله دارد.

نخست وزیر اسپانیا تهدید کرد که طرح خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا «برگزیت» را اگر تغییرات مدنظر مادرید در متن آن لحاظ نشود، وتو خواهد کرد.

اسپانیا خواستار تغییر پیش‌نویس و بیانیه سیاسی برگزیت است تا مشخص شود که تصمیمات بر سر منطقه مورد اختلاف «جبل الطارق» بین دو کشور به ضرر مادرید نباشد.

برگزیت؛ هشدار اسپانیا درباره موقعیت «جبل الطارق»

بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، توافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با اکثریت و نه موافقت تمام اعضا پذیرفته خواهد شد.

بنابراین یک رای اسپانیا قادر نخواهد بود راه را بر این توافق مسدود سازد، اما رهبران اروپایی تمایل دارند که توافق برگزیت با اتحاد کامل اعضا حاصل شود.

این درشرایطی است که توافق برگزیت، همچنین با مخالفت‌های تندی در پارلمان (مجلس عوام) بریتانیا مواجه است که باید این توافق را تصویب کند.

لندن همچنین  با تبعات منفی  خروج از اتحادیه اروپا در تاریخ 29 مارس 2019، بدون یک توافق برای کاهش دادن اختلالات اقتصادی مواجه خواهد بود.

گزارش: برگزیت؛ تشديد تنش‌ها در حزب حاکم بریتانیا

در همین حال، «فیلیپ هاموند» وزیر دارایی بریتانیا هم درباره تبعات برگزیت بدون دستیابی به توافق نهایی هشدار داده است.

هاموند اعلام کرد که خروج از اتحادیه اروپا بدون دستیابی به توافق، ده ها میلیارد پوند برای اقتصاد بریتانیا هزینه خواهد داشت و حمایت نکردن از طرح پیشنهادی «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا می تواند در نهایت به ضرر برگزیت تمام شود.

وزیر دارایی بریتانیا گفت که اگر این توافق از سوی پارلمان (مجلس عوام)  تصویب نشود، بریتانیا با هرج ومرج سیاسی مواجه خواهد شد.

این در حالی است که ترزا می، روز پنجشنبه از دستیابی به توافق در خصوص پیش نویس متن اعلامیه روابط سیاسی بریتانیا با اتحادیه اروپا پس از برگزیت خبر داد، اما تهدید جدید اسپانیا این موضوع را در ابهام دوباره فرو برده است.

قرار است، مقامات عالی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه آینده (25نوامبر) در بروکسل دیدار و این اعلامیه را تایید کنند.

«دونالد توسک» رئیس شورای اروپا نیز اعلام کرد بروکسل و لندن درباره پیش‌نویس آینده روابط دو جانبه بعداز برگزیت  توافق کرده‌اند.

توسک که ریاست نشست های سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به عهده دارد، تصریح کرد که پیش نویس این اعلامیه سیاسی به 27 کشور اروپایی ارسال شده است.

اما در همین شرایط، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اعلام کرد که همچنان باید گفت‌وگوهای زیادی درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انجام گیرد. 

مردم بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) 23 ژوئن 2016 با شرکت در یک همه پرسی، به خروج این کشور از اتحایه اروپا رای دادند که اکنون نیمی از انها خواستار ماندن در این اتحادیه هستند.

توافق برگزیت برای تصویب نهایی،  نیاز به 320 رای مثبت از 650 نماینده پارلمان بریتانیا(مجلس عوام) خواهد داشت.

قرار است بریتانیا، مارس 2019 از اتحادیه اروپا خارج شود. 

116/118
بیشتر بخوانید:

هشدار وزیر دارایی بریتانیا درباره عواقب برگزیت بدون توافق نهایی

ترزا می: اگر پارلمان «برگزیت» را رد کند باید آن را فراموش کرد