از نظر کارشناس منطقه دریاچه های بزرگ در آفریقا، تهدید افراط گرایان در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو، دروغی از سوی مقامات دولتی است.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، تیری ویرکولون Thierry Vircoulon کارشناس منطقه دریاچه های بزرگ و کارشناس سابق وزارت امور خارجه فرانسه ماجرای فعالیت اسلامخواهان افراطی در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو را ماجرایی ساختگی خواند.

وی که در خصوص «اسلام افراطی در جمهوری دمکراتیک کنگو» تحقیق کرده است، در مصاحبه با لوموند گفت، ماجرای حضور افراط گرایان در کیوی شمالی (شرق) تهدیدی ساختگی از سوی کینشاسا  Kinshasa (پایتخت کنگو) است. آن ها گروه «نیروهای متحد دمکراتیک» ADF را سرمنشاء فعالیت افراط گرایان در استان کیووی شمالی واقع در مرز مشترک بین اوگاندا و کنگو معرفی می کنند. اما حقیقت این است که داستان ظهور افراط گرایان در قلب آفریقا، داستانی مغرضانه است.

در حقیقت کیشاسا سعی دارد با بهره برداری از موج ضد تروریسم در جهان، به نفع خود بهره برداری کند و نگاه مهربان قدرت های جهانیِ درگیر با تروریسم را متوجه خود نماید. هدف از مطرح شدن این تهدید، جلب همبستگی قدرت ها با کینشاسا بوده است.

گروه نیروهای متحد دمکراتیک، متشکل از مسلمانان سلفی است که علیه حکومت مرکزی اوگاندا می جنگند. اعضای این گروه در سال 1990 به کنگو فرار کردند. در آن زمان کنگو، زئیر نامیده می شد و موبوتو سِسه سکو  Mobutu Sese Seko بر آن حکومت می کرد. نیروهای متحد دمکراتیک در سال های 2014 – 2013 غیر نظامیان را هدف قرار داد.

البته نیروهای متحد دمکراتیک به کشتارهای ها در منطقه بنی Beni در کیووی شمالی متهم هستند. اما این گروه هرگز مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفت. این گروه نه بیانیه ای صادر می کند، نه همانند سایر گروه ه ای افراط گرا در شبکه های اجتماعی تبلیغات می کند و عملا گروهی نامرئی است.

خشونت، محور تبلیغات افراط گرایان است، اما نیروهای متحد دمکراتیک هرگز چنین تبلیغاتی نداشته است. در ویدئوهایی که از اعضای این گروه به دست آمده، آن ها در حال رقص هستند. اعضای گروه بیشتر به شبه نظامیان بومی منطقه شبیه هستند، نه افراط گرایان. گروه یاد شده هرگز ادعای دفاع از مسلمان معتقد واقعی در برابر کفار نداشته و هرگز از ایجاد خلیفه گری در منطقه دریاچه های بزرگ حرفی به میان نیاورده اند.

کینشاسا و کامپالا Kampala، جمیل موکولو Jamil Mukulu رئیس سابق نیروهای متحد دمکراتیک را به ارتباط با القاعده متهم می کنند و مدعی هستند که وی در اردوگاه های آموزشی القاعده در پاکستان آموزش دیده است. مولوکو قبلا مسیحی بوده و به اسلام گرویده است، اما هرگز مدرکی موید اتهامات مطرح شده از سوی کنگو و اوگاندا ارائه نشده است. 130/111

بیشتر بخوانید:

هشدار کلیسا درباره کشتار غیر نظامیان به دست نیروهای امنیتی در کنگو

گزارش سازمان ملل علیه نیروهای امنیتی در جمهوری دمکراتیک کنگو

حاکمیت تنش و بحران در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو