ایران پرس- آمریکا در سال 2001 به بهانه انتقام حملات 11 سپتامبر و مبارزه با القاعده و طالبان، به افغانستان حمله و این کشور را اشغال کرد.‏

با گذشت 18 سال از حضور نظامی آمریکا و متحدانش در افغانستان، معضلات امنیتی این کشور همچنان حل نشده باقی مانده است و چشم اندازی نیز برای بهبود قابل توجه این وضع وجود ندارد.

این در حالی است که "دونالد ترامپ" رئیس جمهور جنجالی آمریکا به جای عذرخواهی از مردم افغانستان به دلیل جنایات بی شمار نظامیان آمریکایی در این کشور و گسترش نابسامانی در افغانستان، تهدید بی سابقه ای متوجه مردم این کشور جنگ زده کرده است.

ترامپ روز دوشنبه در دیدار "عمران خان" نخست وزیر پاکستان در کاخ سفید تاکید کرد بحران افغانستان راه حل نظامی ندارد. ترامپ گفت: کشورش قادر است از نظر نظامی در مدت یک هفته در جنگ افغانستان پیروز شود اما تاکید کرد که با این کار نمی‌خواهد 10 میلیون نفر کشته شوند.

اظهارات ترامپ علیه مردم افغانستان و تهدید به قتل عام جمعی آنها در واقع از ماهیت واقعی دولت آمریکا و نگاه آن به انسان ها پرده برمی دارد.

آمریکا سابقه طولانی در به راه انداختن جنگ ها، اشغال کشورها و استفاده از انواع تسلیحات از جمله تسلیحات کشتار جمعی علیه مردم کشورهای خصم دارد.

آمریکا تنها کشوری است که در اواخر جنگ جهانی دوم در سال 1945 برای به تسلیم واداشتن ژاپن، دو شهر این کشور را هدف بمباران هسته ای قرار داد و صدها هزار ژاپنی را به قتل رساند.

آمریکا در دهه های گذشته هزاران نفر از مردم کشورهای هدف را در جنگ های منطقه ای در کره شمالی و ویتنام و در دوران پسا جنگ سرد در افغانستان و عراق به خاک و خون کشیده است.

در دوره ریاست جمهوری ترامپ نیز وی همان خط مشی روسای جمهور قبلی آمریکا را در تهدید کشورهای رقیب و دشمن ادامه داده است. ترامپ در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود، با اعزام ناوهای هواپیمابر آمریکا به اطراف شبه جزیره کره، به تهدید مستقیم کره شمالی پرداخت و حتی تهدید جدی حمله هسته ای به این کشور را طرح کرد.

اکنون رئیس جمهور آمریکا به جای بررسی علل شکست طرح ها و اهداف آمریکا در افغانستان و تجدید نظر جدی در این زمینه، مدعی شده است که با کشتار جمعی مردم افغانستان، خواهد توانست به اهدافش در این کشور جنگ زده برسد.

در واقع ترامپ به جای حل مساله، قصد پاک کردن صورت مساله را دارد. این طبیعی است که با نابودی مردم یک کشور، دیگر مقاومتی در آن علیه اشغالگری وجود نداشته باشد اما آیا طرح مد نظر ترامپ حتی در صورت اجرای آن به معنی پیروزی نظامی آمریکا در افغانستان خواهد بود؟

در عمل، دولت ترامپ به دلیل ناامیدی از پیروزی نظامی در افغانستان، اکنون درصدد مصالحه با طالبان و شریک کردن آن در قدرت برآمده است تا بدین ترتیب به زعم خود زمینه خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان فراهم شود. با این حال طالبان بارها اعلام کرده که شرط توقف عملیات نظامی اش، خروج نیروهای خارجی از افغانستان است.

رئیس جمهور آمریکا خواهان آن است که در چارچوب رویکرد سیاست خارجی خود یعنی کاهش تعهدات منطقه ای، روند کاهش نیروهای نظامی آمریکا را ادامه دهد. ترامپ در این باره گفت: آمریکا شمار نظامیان خود را در افغانستان کاهش داده است و کاهش حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان هچنان ادامه خواهد یافت.

با این حال تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان با انتقادهای گسترده مقام های نظامی و سیاسی آمریکا مواجه شده است و به همین دلیل مقامات آمریکایی در سفرهای اخیر خود به افغانستان بر ادامه حضور نظامی در این کشور تاکید می کنند.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در سفر غیرمنتظره خود به کابل در اواخر ژوئن 2019 گفت: باید تصریح کنم که هنوز زمان‌بندی مشخصی برای خروج از افغانستان نداریم.

حضور نظامی آمریکا در افغانستان هیچ دستاوردی جز کشتارهزاران غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌ها و گسترش روز افزون تروریسم در این کشور جنگ زده نداشته است.

نویسنده: میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

انتقاد دفتر ریاست جمهوری افغانستان از دونالد ترامپ

آمریکا عامل بی ثباتی افغانستان/ تحلیل

کرزی: آمریکا عامل بی ثباتی افغانستان

گفت وگوی ترامپ با عمران خان درباره خروج آمریکا از افغانستان