به نوشته تارنمای روزنامه نیو استریت تایمز این افراد توسط مقامات ترکیه در مسیر ورود به سوریه بازداشت و اکنون در مالزی حضور دارند.
اسناد مسافرتی آنها نشان می دهد ظاهرا گردشگر هستند. براساس این گزارش، به این 30 تن یک گزینه داده شده است تا یا به کشور اصلی خود بازگردند و یا به مالزی بروند. از اینرو، آنها مالزی را به این دلیل که یک کشور اسلامی است، انتخاب کرده و وارد این کشور شده اند.
نیو استریت تایمز در ادامه نوشته است برخی کشورها به گروهی از افراد خطرناکی که خواستار حضور آنها در کشور خودشان نیستند، کمک می کنند تا اسنادی به دست آورند و به وسیله این اسناد به عنوان گردشگر به مالزی سفر کنند.
از اینرو مالزی به یک دریافت کننده بی خبر تروریست های خارجی تبدیل شده است که از ورود آنها به سوریه و جنگ در کنار گروه ترویستی داعش، ممانعت به عمل آمده است.
نیو استریت تایمز همچنین اعلام کرد این قبیل افراد که بسیاری از آنها بسیار خطرناک هستند، پیش از این در فرودگاه چندین کشور به دلیل خطرناک بودن برای امنیت ملی بازداشت شده اند.
مقامات امنیتی مالزی تاکنون موفق به رهگیری 28 نفر از این افراد شده اند که بیشتر آنها از دبی، سنگاپور و اندونزی عازم ترکیه شده و سپس نسبت به دستگیری آنها اقدام شده است.
اگر چه به ملیت این سی تن به ظاهر گردشگر در مالزی اشاره نشده است اما با توجه به افزایش فعالیت گروههای وهابی در مالزی پیشترمحافل سیاسی و امنیتی در مورد نفوذ این گونه افراد در این کشور هشدار داده بودند.
گروههای وهابی با افزایش مدارس دینی و دامن زدن به فرقه گرایی در مالزی می کوشند این کشور را به پایگاهی برای حضور خود در منطقه جنوب شرق آسیا تبدیل کنند.
اینکه تروریستها در قالب گردشگر به مالزی اعزام میشوند تاکتیک جدید گروه تروریستی داعش محسوب میشود که درصدد انتقال نیروهای خود به مالزی است.
برخی محافل در این کشور براین باورند دولت کوالالامپور با میدان دادن به وهابیون و ایجاد امکانات برای فعالیت آنها در مالزی فرصت تجمع تروریستها را در این کشور فراهم کرده است.
به همین دلیل مقامات منطقه بارها در مورد احتمال تشکیل خلافت به اصطلاح اسلامی از سوی تروریستهای داعش در بخشهایی از مالزی یا فیلیپین هشدار داده اند.
به همین دلیل مقامات مالزی میزان حضور تروریستهای داعش در این کشور را با حملات گسترده در عراق و سوریه ضد این گروه مرتبط می دانند.
هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی اخیرا اعلام کرد اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) موضع مستحکمی در قبال داعش اتخاذ کرده است، اما عملیات نظامی علیه داعش درعراق و سوریه باعث انعکاس هایی در این منطقه شود.
زیرا این تروریست ها به مالزی می ایند تا شعبه و یا گروه های وابسته ای به گروه تروریستی داعش را راه اندازی کنند.
بازرس کل پلیس مالزی نیز، حامیان گروه تروریستی داعش در این کشور را گرگ های تنها لقب داد که امنیت مالزی را با تهدید مواجه کرده اند.
به همین دلیل مقامات دولت مالزی خواهان همکاری های اطلاعاتی با کشورهای منطقه از جمله فیلیپین شده ا ند که بعد ازمالزی محل تجمع گروههای تروریستی داعش محسوب میشود.
با این حال از دیدگاه تحلیلگران منطقه، دولت مالزی برای مقابله با افراط گرایان و تروریستها باید ابتدا در داخل کشور با ریشه های افراطگرایی و تروریسم که وهابیون هستند مقابله کند تا مالزی به کندویی برای تروریستهای داعش تبدیل نشود.113/111
بیشتربخوانید:
تغییر کانون عضو گیری داعش از خاورمیانه به جنوب شرق آسیا
ملک سلمان به دنبال یارگیری در جنوب شرق آسیا است