تهران-ایران پرس: چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از سوم تا سیزدهم بهمن ماه در تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سعید نجفیان، مدیر اجرایی چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر روز شنبه در نشست خبری به تشریح جزئیات این جشنواره پرداخت.

وی در توضیح روند جشنواره مطرح کرد: مسئولیت مدیریت جشنواره از اوایل تیرماه آغاز شد. صحبت‌ها و بررسی‌های اولیه فراخوان نیز در همان زمان انجام شد. در یکم مردادماه، گشایش رسمی دبیرخانه جشنواره صورت گرفت و در هفتم مرداد موفق شدیم فراخوان جشنواره را منتشر کنیم.

مدیر اجرایی جشنواره گفت: بخش مسابقه صحنه‌ای شامل چند عنوان بود. مرور نمایش‌های اجرا شده یکی از این بخش‌هاست که در این بخش، آثاری از ۱۵ آذر ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ در نظر گرفته شد. این فرآیند در دو مرحله تعریف شد. در مرحله اول، هنرمندانی که تا شهریورماه اجرا رفته بودند، آثار خود را بارگذاری کردند. مجموعاً ۹۸ اثر در این مرحله بارگذاری شد. در مرحله بعد، تعداد کل آثار به ۲۸۱ اثر رسید. این آثار طی سه ماه توسط پنج کارشناس برجسته که از اساتید دانشگاهی و چهره‌های شناخته‌شده تئاتری بودند، بررسی شد و در نهایت، ۱۵ اثر به مرحله مسابقه نهایی راه یافتند.

وی افزود: بخش دیگر، برگزیدگان جشنواره‌های استانی بوده است که جشنواره‌های استانی در ۳۴ منطقه کشور ازجمله قشم و کرمان جنوبی برگزار شدند. اگرچه برخی از جشنواره‌ها به دلیل تغییر تاریخ با تأخیر به پایان رسیدند، اما تا پایان آذرماه این بخش به اتمام رسید. از میان ۸۰ اثر معرفی‌شده از استان‌ها، طبق فراخوان، ۱۴ اثر برگزیده شدند. با تأکید و حمایت آقای نادری، سرپرست مرکز هنرهای نمایشی، از تمامی ظرفیت موجود استفاده شد.

نجفیان گفت: برگزیدگان جشنواره‌های ملی از دیگر بخش‌های مرتبط بود و جشنواره‌های ملی که در طول سال برگزار شدند، نمایندگانی را به جشنواره معرفی کردند. از میان این آثار، تعداد محدودی برای حضور در بخش رقابتی انتخاب شدند.

وی افزود: بخش ویژه غزه و مقاومت نیز از دیگر بخش‌های این دوره بود. در این دوره، بخشی ویژه به نام «غزه یا مقاومت» اضافه شد که شامل ۶ اثر صحنه‌ای خواهد بود. خبرهای تکمیلی این بخش امروز یا فردا اعلام خواهد شد. در مجموع، ۳۶ اثر در بخش صحنه‌ای و رقابتی جشنواره حضور خواهند داشت.

ایوب آقاخانی، دبیر بخش نمایشنامه‌نویسی این جشنواره مطرح کرد: فراخوان این بخش، اوایل مردادماه منتشر شد و با افتخار باید عرض کنم که برخلاف دوره‌های قبل، مهلت ارسال آثار حتی یک روز هم تمدید نشد. در نهایت، تا اول آبان، ۳۵۰ نمایشنامه از استان‌های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره رسید.

آقاخانی افزود: روند بررسی آثار به این شکل بود که هیئت مشورتی و داوری متشکل از آقایان شهرام کرمی، مهرداد کوروشیان و مهرداد رایانی‌مخصوص، کار بررسی آثار را آغاز کردند. پس از آن به دلیل تعداد بالای آثار، برخلاف گذشته، ابتدا ۴۰ اثر برتر انتخاب شد و سپس داوری نهایی انجام گرفت.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های این دوره این بود که به محض دریافت آثار در دبیرخانه، آن‌ها به داوران ارسال می‌شد تا با صبر و دقت بیشتری مورد مطالعه قرار گیرند.

116

samira akbari