به گزارش ایران پرس، «مصطفی کمالالدین» از مقامات وزارت کشور بنگلادش پس از امضای این دو یادداشتتفاهم گفت: میانمار و بنگلادش توافق کردند اقدامات متفاوتی برای بازگشت ایمن و بااحترام روهینگیاییها به کشورشان انجام شود.
«تین مینت» از مقامات وزارت کشور میانمار نیز با تاکید براینکه بیشترین گفتوگوها درخصوص توسعه همکاریهای مرزی و امنیتی و همچنین توقف خروج مسلمانان روهینگیا از میانمار صورت گرفته است، مدعی شد تلاش خواهد شد تا روال طبیعی به استان راخین بازگردد.
از 25 اوت 2017 تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شدهاند. صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شدهاند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.
برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.
تاکنون 130 تُن از اقلام امدادی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای مردم مسلمان میانمار به بنگلادش ارسال شده است.117
فرحان حق: شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش به 590 هزار نفر رسیده است
ابرازنگرانی یونیسف از وخامت اوضاع انسانی آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش
وزیر خارجه بنگلادش: میانمار باید بحران آوارگان روهینگیایی را حل وفصل کند
ردپای سعودیها در میانمار/ گفتگو با سفیر اکرودیته در میانمار
قصه پرغصه مسلمانان روهینگیا/ ویدئو