ایران پرس- جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به دستاوردهای متنوع دفاعی و استفاده از تجربه‌های دوران دفاع مقدس، در مقابله با تهدیدها از قدرتی بازدارنده برخوردار است.

امیر سرتیپ "امیر حاتمی" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران؛ طی سخنانی در برنامه تلویزیونی «نگاه یک»؛ در آستانه روز صنعت دفاعی (31 مرداد) ضمن تبیین اهمیت دستاوردهای ایران در عرصه‌های دفاعی گفت: ما هیچگاه به دلیل حرمت‌های شرعی و به فرموده رهبر معظم انقلاب، سراغ تسلیحات کشتار جمعی و سلاح هسته‌ای نرفته و نمی‌رویم اما اجازه تعدی به منافع خود را نداده و به دنبال صلح هستیم.

همانگونه که وزیر دفاع ایران اشاره کرده است، ایران در یک موقعیت ژئوپولیتیک و راهبردی در منطقه قرار دارد. تاریخ هم می‌گوید این جغرافیا همواره مورد طمع بوده است.

مفهوم عبارت "روی میز بودن همه گزینه‌ها" و تکرار تهدیدهای نظامی علیه ایران در منطقه خلیج فارس نیز نشان‌دهنده استمرار این تهدیدها در سطوح مختلف است.

«حضرت آیت الله خامنه‌ای»، رهبر معظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا، چندی قبل در دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و برگزیدگان جشنواره مالک‌اشتر، تأکید کردند: نیروهای مسلح ایران به بهترین نیروی انسانی از لحاظ فکری، عملی، عزم و اراده احتیاج دارند تا بتوانند آسیب‌ناپذیری ملت را مقابل دشمنی‌ها حفظ کنند.

اهمیت این موضوع زمانی آشکارتر می‌شود که به رفتارهای خصمانه ضد ایران توجه کنیم. در این زمینه یکی از راهبردهای دشمنان؛ تشدید جریان "ایران هراسی" است که ازابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در دستور آمریکا قرار گرفت. این جریان اکنون بر روی القای تهدید بودن ظرفیت دفاع موشکی ایران متمرکز شده است. برخی کشورهای اروپایی نیز با این جریان همسو شده‌اند.

اظهارات روز شنبه "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درخصوص نگرانی از توان موشکی ایران تکراری از این جریان  بود.

نمایش توان دفاعی ایران برای جلوگیری از هرگونه حماقت دشمنان در دستور کار نیروهای مسلح است

 

 "نوام چامسکی" نظریه‌پرداز و تحلیلگر سرشناس آمریکایی در گفت‌ وگو با پایگاه خبری ـ تحلیلی "دموکراسی اکنون" در تحلیل این موضوع که چرا قدرت موشکی ایران تهدید علیه ثبات و امنیت معرفی می‌شود؛ می‌گوید: باید دید چه کسی یا کسانی از قدرت بازدارندگی نگران‌اند؟ کسانی که می‌خواهند از زور استفاده کنند. کسانی که می‌خواهند آزادانه از زور استفاده کنند، عمیقا درباره عامل بازدارنده بالقوه نگران هستند."

ادعای نگرانی از توان موشکی ایران درحالی مطرح می‌شود که ایران قدرت نظامی خود را هرگز برای تجاوز به کشور و سرزمین دیگری آماده نکرده، بلکه این آمریکا و برخی کشورهای اروپایی هستند که از این قدرت خود بارها برای تهدید و فشار و مداخله در دیگرکشورها استفاده کرده‌اند.  

این روندها نشان می‌دهد که چالش آمریکا و برخی کشورهای اروپایی قدرت بازدارندگی ایران است.

سیاست‌ جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دوری از تنش و درگیری نظامی است اما ایران این پیام را همواره به دشمنان و متجاوزان داده است که در موارد لازم نه فقط از امنیت خود دفاع می‌کند، بلکه این توانایی را نیز دارد که با عناصر برهم زننده ثبات و امنیت در منطقه مقابله کند.  

امیر سرتیپ «امیر حاتمی»، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در این باره می‌گوید: ".... تا زمانی که برخی با زبان تهدید با ایران سخن می‌گویند، تقویت بنیه دفاعی ایران با قدرت ادامه خواهد داشت."

نویسنده: جمشید امین زاده

137/120

بیشتر بخوانید

امیر حاتمی: ایران اجازه دست‌درازی به هیچ کشوری را نخواهد داد + ویدئو

تقویت بازدارندگی، پیام‌ اصلی حماس از انجام آزمایش موشکی در دریا/ تحلیل

صنعت موشکی؛ برگ برنده ایران در معادلات سیاسی و امنیتی/ تحلیل و ویدئو