به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو امروز یکشنبه ۱۶ دی در نشست خبری گفت: سازمان غذا و دارو نظارت بر حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی، غذاهای فرآوری شده، داروهای طب سنتی و محصولات آرایشی و بهداشتی را برعهده دارد.
وی افزود: نگرانی مردم و بیماران بیشتر در حوزه دارو است که در این حوزه ارز و قیمت گذاری مطرح است. متاسفانه ابتدای کار ما در سازمان غذا و دارو بحث جدی در حوزه کمبود دارو وجود داشت که در آن زمان ذخیره دارو کمتر از سه ماه وجود داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو با طرح این سوال که دلیل کمبود دارو چیست؟ عنوان کرد: در حوزه کمبود داور سه علت عمده وجود دارد که یکی از مهم ترین دلایل نقدینگی است که شرکت های تامین کننده در حوزه نقدینگی دچار مشکل هستند. در ۹ ماه ابتدای سال جاری ۲ میلیارد و ۸۰۰ دلار ارز ترجیحی برای شرکت ها در نظر گرفته شده و از این مقدار حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ دلار تخصیص یافته اما هنوز نتوانستیم حدود ۶۰۰ دلار را تخصیص دهیم و این موضوع چرخه نقدینگی دچار اختلال می کند. بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶ همت و در حوزه تجهیزات پزشکی ۲۰ همت است.
پیرصالحی عنوان کرد: دلیل دوم کمبود دارو قیمت گذاری است که در سال های اخیر که تورم زیادی داشتیم قیمت گذاری متناسب با این موضوع صورت نگرفته بود، عملاً تعدادی از داروهای بیمارستانی در کشورتولید نمی شود.
وی ادامه داد: سومین دلیل کمبود دارو مربوط به تخصیص ارز است که گاهی این ارز در زمان مشخص اختصاص نیافته که با همکاری خوبی که با بانک مرکزی داشتیم، توانستیم بیشتر از ارز در خواست شده از سوی سازمان غذا و دارو را دریافت کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت گذاری برعهده سازمان غذا و دارو است که ما در این زمینه از داروهای بیمارستانی آغاز کردیم و از کمبود ۵۷ قلم دارو بیمارستانی امروز این کمبود را به ۱۰ قلم دارو رساندیم و در تلاش هستیم تا همه بتوانند داروی مورد نیاز خود را از داروخانه ها تهیه کنند.
وی افزود: سال گذشته در بازار با کمبود دارو وارفارین روبرو بودیم و تاکنون این دارو ۶ برابر نیاز وارد کشور شده اما همچنان در بازار مشکل داریم، ما نباید اجازه دهیم که کمبود دارویی به وجود بیاید چراکه تامین و به ثبات رساندن بازار به هزینه زیادی نیاز دارد.
وی گفت: ذخیره مطمئنی در حوزه داروها باید وجود داشته باشد و از ایجاد کمبود دارو در آینده جلوگیری و کمبود های امروز را تامین کنیم.
پیرصالحی تصریح کرد: با توجه به اجرای طرح دارو یار در حوزه تجهیزات پزشکی ارز ما حدود ۴ هزارو ۲۰۰ تومان است و با این وجود اختلالی به وجود نیامد و شرکت ها توانستند تجهیزات را تامین کنند. با حذف ارز ترجیحی نگرانی هایی در حوزه تامین دارو، پوشش هزینه بیماران وجود دارد و در این راستا باید شرکت های بیمه پای کار باشند.