ایران پرس- در حالی که ایالت های ساحلی خلیج مکزیک در جنوب آمریکا زیر بادهای سهمگین توفان هاروی و باران های سیل آسا در هم نوردیده می شود، بحث تغییرات آب و هوایی در کانون توجهات قرار گرفته است.

در جریان هر توفان سهمگین درجه چهار یا پنج در آمریکا، به موازات امدادرسانی به آسیب دیدگان و قضاوت در مورد نحود مدیریت بحران توسط مقامات فدرال و ایالتی، موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی به بحث گذاشته می شود. این بار، طوفان دریایی هاروی علاوه بر ثبت رکوردهای جدید همچون میزان بارش بی سابقه در تاریخ آمریکا، با موضوع تغییر دیدگاه دولت امریکا در قبال مباحث اقلیمی پیوند خورده است.

تصمیم اخیر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری امریکا مبنی بر خروج این کشور از پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس، این نگرانی ها را ایجاد کرده است که جهان با فجایع طبیعی ویرانگر تر از هاروی مواجه شود. 

برخی از کارشناسان حوزه اقیلمی معتقندند که جهان در اثر افزایش گازهای گلخانه ای از جمله دی اکسید کربن، از دهه ها قبل گرم تر شده و برخورد توده های هوای گرم و سرم با هم در مناطق توفان خیز همچون اقیانوس اطلس، دریای کارائیب، خلیج مکزیک و مناطق جنوبی آمریکا فجایع ویرانگری را به همراه می آورد و شهرها را زیر آب ببرد.

این در حالی است که این تغییرات آب و هوایی می تواند در دیگر مناطق همچون کالیفرنیا با خشکسالی های بی سابقه ای همراه باشد. «کلر نولیس» سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی معتقد است: گرم شدن کره زمین، احتمال بروز رویدادهایی همچون توفان هاروی را افزایش می دهد. اما گرم شدن زمین مستقیماً به بروز توفان منجر نمی شود. 

البته گروهی از اقلیم شناسان که مورد توجه جریان های سیاسی دست راستی قرار دارند، نقش انسان در ایجا د تغییرات آب و هوایی را منکر می شوند و حتی افرادی همچون دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا این موضوع را توطئه چینی ها برای پیشی گرفتن از اقتصاد امریکا توصیف می کنند.

این گروه با هرگونه تعهد بین المللی برای کاهش تولید گازهای حاصل از سوخت های فسیلی و به روز کردن سیستم های پایش زیست محیطی برای کارخانجات صنعتی مخالف هستند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در هنگام اعلام خروج این کشور از پیمان پاریس مدعی شد: این معاهده توزیع عظیم ثروت آمریکا به کشورهای دیگر است.

به هر حال، فارغ از این که توفان هایی همانند هاروی تا چه اندازه به دلیل تغییرات آب و هوایی ویرانگر تر شده اند، تردیدی نیست که دستکاری بشر در اقلیم کره زمین، شرایط را برای زندگی بیش از پیش دشوار کرده است.

اکنون در برخی از مدرن ترین شهرهای امریکا تصاویری از سیل، ویرانی، مرگ و بی خانمانی دیده می شود که بعضاً تاکنون سابقه نداشته است.

در حال حاضر اولویت دست اندرکاران امور، امداد رسانی به آسیب دیدگان و نجات جان هزاران انسان گرفتار آمده در توفان و سیل است.

پس از آن، بازسازی ویرانی های بی سابقه در ایالت های جنوبی امریکا در اولویت قرار خواهد گرفت. سپس نوبت به آن خواهد رسید که آیا تصمیم دونالد ترامپ برای خروج امریکا از مهم ترین پیمان تغییرات اقلیمی جهان موسوم به پیمان پاریس اقدامی مناسب بوده است یا خیر.  118/110

امیرعلی ابولفتح

بیشتر بخوانید:

عواقب خروج آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس

واکنش رسانه های چینی به تصمیم رئیس جمهور آمریکا در مورد تغییرات آب و هوایی

وقوع توفان و سیل مرگبار در آمریکا + ویدئو

توفان در ایالت لوئیزیانای آمریکا دو کشته برجای گذاشت+ویدئو