تانگ تون Thaung Tun مشاور امنیت ملی دولت میانمار اعلام کرد، عملیات ارتش این کشور در راخین پایان یافته و تنها نیروهای پلیس برای کنترل اوضاع در منطقه حضور دارند.
عملیات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین از اکتبر گذشته، به بهانه حملات افراد مسلح به چند پاسگاه مرزی این کشور آغاز شد.
به گفته مقامات میانمار، این حملات به کشته شدن ۹ پلیس مرزی این کشور منجر شد.
با آغاز عملیات ارتش میانمار در راخین علیه مسلمانان، گزارشهای متعددی درباره تجاوز و آزار جنسی زنان توسط نظامیان میانمار، آتش زدن منازل، خشونت و کشتار مردم منتشر شد.
این مسئله موجب اعتراض های جهانی به اقدامات ضد انسانی ارتش میانمار علیه روهینگیایی ها شد. دیدبان حقوق بشر تایید کرده که حدود هزار خانه متعلق به مسلمانان روهینگیا در روستاهای شمال غربی میانمار با خاک یکسان شده است.
گزارش مک کسیک نماینده آژانس پناهندگان سازمان ملل در بنگلادش نیز در کانون توجه رسانه ها و افکار عمومی جهان قرار گرفت.
در این گزارش تصریح شد، نیروهای نظامی میانمار به کشتار مردان این گروه اقلیت، سلاخی کودکان، تجاوز به زنان و آتش زدن خانههای آنان مشغولند و مجبورشان میکنند که باعبور از عرض رودخانه به بنگلادش بروند. با ادامه خشونت و کشتار مردم توسط ارتش میانمار در راخین، شماری از نهادهای منطقه ای و بین المللی اعلام کردند ارتش میانمارمرتکب جنایت علیه بشریت شده وبرنامه پاکسازی قومی و نژادی را در راخین به اجرا در آورده است.
اگر بیانیه مشاور امنیت ملی دولت میانمار درباره پایان عملیات ارتش این کشور در استان راخین، صحیح باشد، اتخاذ چنین تصمیمی حاکی از عقب نشینی دولت میانمار است.
مهمترین دلیل تغییر سیاست ارتش میانمار در خصوص توقف عملیات نظامی علیه مردم مسلمان راخین، فشارهای منطقه ای و بین المللی بر دولت این کشور است که همچنان ادامه یافته است.
البته این نگرانی وجود دارد که اعلام توقف عملیات ارتش میانمار در راخین، موضعی تاکتیکی با هدف کاهش فشارهای خارجی بر این کشور است و موجب تغییر استراتژی دولت میانمار دراعمال خشونت دائمی علیه مسلمانان نخواهد شد.
دولت میانمار با توقف موقت عملیات ارتش در راخین درصدد کاهش فشارهای منطقه ای و بین المللی است، اما سیاست سرکوب و خشونت علیه مسلمانان در این کشور برای همیشه خاتمه نخواهد یافت.
در این شرایط، افکار عمومی جهان و نهادهای مستقل حقوق بشری و سازمان همکاری اسلامی خواهان آن هستند که سازوکاری بین المللی اتخاذ شود تا کشتار و خشونت وحشتناک ارتش میانمار علیه مسلمانان در راخین، بار دیگر آغاز نشود.113/112
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل: ارتش میانمار مرتکب کشتارجمعی ضد مسلمانان شده است
درخواست برای تحقیق مستقل بین المللی درباره کشتار مسلمانان میانمار/ تحلیل
اتتقاد پاپ از سرکوب مسلمانان میانمار / تحلیل