فرش دستباف بیجار استان کردستان در سند رسمی سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) در کشور سوئیس به ثبت رسید.

فرش‌های دستبافت ایرانی با رنگ‌های طبیعی و پشم‌های دست‌ریس سبب شده است تا در مناطق مختلف جهان طرفداران فراوانی داشته باشد؛ فرش دستبافت، اوج هنر اصیل ایرانی است که با هویت و فرهنگ ایرانی آمیخته شده است.

فرش دستباف به‌عنوان یک هنر دستی زیبا همواره اهمیت ویژه‌ای در زندگی مردم دارد و تجارت این کالای نفیس از دوره تاریخی صفویه در ایران رونق داشته است و می‌توان فرش دستباف را نفیس‌ترین کالای صادراتی ایران به‌شمار آورد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «اسماعیل زارعی‌کوشا» استاندار کردستان روز پنجشنبه اعلام کرد: با پیگیری‌های مکرر صورت گرفته در پروژه توسعه ای خوشه فرش دستباف کردستان طی دوسال اخیر و حمایت‌ های مرکز ملی فرش ایران، فرش دستباف بیجار معروف به فرش آهنین، به عنوان یک میراث ماندگار بشری و یک برند بین المللی در یک سند معتبر و رسمی در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) در کشور سوئیس به ثبت رسید.

استاندار کردستان ادامه داد: براساس معاهده لیسبون و طی یک فرآیند کاملا فنی و کارشناسی و مطابق با قوانین بین المللی و همچنین قانون حمایت از نشانه‌های جغرافیایی ثبت شده است.

«منصور مهرزاد» مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان نیز با اعلام اینکه فرش دستباف بیجار ثبت جهانی شده است، گفت: فرش بیجار یکی از اصیل‌ترین فرش‌های ایرانی و زیبایی و دوام آن شهرت جهانی دارد.

مهرزاد افزود: با ثبت جهانی این اثر ارزشمند، شاهد یک دستاورد بسیار مهم در زمینه صادرات فرش دستباف بیجار خواهیم بود.

فرش بیجار به فرش پولادین مشهور است؛ دلیل استفاده از این تعبیر تراکم بالا و تو پُری فرش های اصیل این منطقه است به طوری که گاهی به سختی تا می شوند.

شهر بیجار در 140 کیلومتری مرکز استان کردستان قرار دارد.

117